Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Γκόμενες , φανάρια, γήπεδα και αμφιβόλου ποιότητας κάρβουνα!

Όπου και να βρισκόμουν αυτές τις μέρες έλεγα ότι το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, εάν προηγείται ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο, το ματς θα διακοπεί. Μερικοί με πίστευαν, άλλοι μου ...
έλεγαν ότι δεν θα ανοίξει ρουθούνι. Δυστυχώς όμως επιβεβαιώθηκα.
Ο αγώνας διακόπηκε στο 86 ΄ λεπτό με αφορμή ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στον ΠΑΟΚ και μετά από εκείνο το σημείο έγινε στην Τούμπα ο σώζων εαυτόν σωθήτω. 
 Η Τούμπα έμοιαζε με πολεμικό τοπίο παρά με γήπεδο ποδοσφαίρου, τραγικές καταστάσεις. Προσωπικά το έβλεπα από μακριά να έρχεται το κακό, δεν ήθελε και πολύ μυαλό για να το καταλάβεις τι θα γίνει σε περίπτωση στραβής. 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Τζιχαντιστές στην Τούμπα έδρασαν για μία ακόμα φορά χωρίς να καταλάβουν τι προκάλεσαν στην ομάδα τους. Αλλά ποσώς τους ενδιαφέρει αυτούς η ομάδα, αλλά για αυτούς είναι πάνω από όλα να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους ορέξεις τους . 
Ξέρουν από ποδόσφαιρο; Όχι. Ξέρουν άλλο σπορ, αυτού του βανδαλισμού. Μετά από ώρα αφού φαίνεται ότι τα πιτσιρίκα κουράστηκαν, πήγαν να πιούν μπίρες. Έχοντας δείξει τον δήθεν ανδρισμό τους. 
 Γίνονται όμως αυτά μόνο στο ποδόσφαιρο; Όχι. Γενικώς την έχουμε μέσα μας την φασαρία, μαλώνουμε στα φανάρια, μπορεί κάποιος να μαλώσει και σε ένα μπαρ για μία γκόμενα, γενικώς την φασαρία την έχουμε στην καθημερινότητα μας. Απολύτως καταδικαστέα όποια μορφή βίας, όπου και εάν έχει λάβει χώρο. Για να το ξεκαθαρίσουμε. 
 Όμως για όλα αυτά που έγιναν προχθές είναι υπεύθυνος ο διαιτητής Ανδρέας Παπάς, είναι ο ίδιος που δεν ξεκίνησε το ματς στην Λεωφόρο λόγω ευθείας βολής φωτοβολίδας που βρήκε στον Φινμπόγκασον, αλλά προχθές το έπαιξε λεβέντικα, επειδή ήταν 1-2. Εάν όμως ήταν 2-1 και έπεφτε καμία κροτίδα, κανένα καπνογόνο εάν δεν έδινε το πέναλτι στον Μακ και θα έλεγε φεύγω. Αλλά βγήκε για να ξανά αρχίσει ο αγώνας. 
 Την φάση του πέναλτι ο διαιτητής, ο επόπτης και ο επιπρόσθετος την έχουν πιάτο. Επιπρόσθετος ήταν ο Μήτσιος, άλλο καϊνάρι αυτό, είναι ο διαιτητής που δεν διέκοψε το ματς του Ολυμπιακού μέσα στην Βέροια όταν πέταξαν φωτοβολίδα οι οπαδοί του Ολυμπιακού. 
Στον Πλατανιά όταν έπεσε ο αναπτήρας στον Κουλιμπαλί εφηύραν ότι ο αναπτήρας δεν είναι πολύ βαρύς. Δεν υπάρχουν τέτοια, ο κανονισμός είναι ένας και πρέπει να εφαρμόζεται από όλους και όχι να τον παίρνει και να τον μεταχειρίζεται όπως θέλει η κάθε ΠΑΕ. 
 Αλήθεια ο Δημητρόπουλος που είναι κατηγορούμενος από τον κύριο Ανδρεάδη γιατί έχει οριστεί στα περισσότερα ματς του φετινού πρωταθλήματος; 
Χθες είχαμε Τσικνοπέμπτη και το ποδόσφαιρο καίγεται από το βράδυ της Τετάρτης από κάρβουνα αμφιβόλου ποιότητας και το μόνο που κάνουμε είναι να περπατάμε πάνω σαν τους Αναστενάρηδες. Φυσικά λουκέτα δεν χρειάζονται, αλλά λύσεις, όλοι ξέρουμε το ποιος και το τι. Αλλά δεν είμαστε πρόθυμοι να το αλλάξουμε. 
Έτσι δεν θα λυθεί τίποτα, θα κάνουμε μία τρύπα στο νερό και άντε ξανά από την αρχή όταν γίνουν ξανά τέτοια φαινόμενα. Θέλει νόμους και όχι έναν τρελό νόμο που όπως έχω ξανά γράψει που φτάνει στα όρια του νόμου της αρχαίας Αθήνας. 
Όλο το κλου της υπόθεσης είναι στον νόμο, αλλά και στη διαφθορά που υπάρχει. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ολυμπιακός αιφνιδιάστηκε με το γκολ που δέχθηκε στο 9΄λεπτό, αλλά μετά ισορρόπησε και ήταν καλύτερος και δίκαια ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι που διεκόπη το ματς. 
 Δυστυχώς οι ευχές να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο και όχι για διαιτητές και εξωαγωνιστικά θέματα, δεν επαληθεύτηκαν. 
 Το νεκρό άλογο ανασταίνετε; Όχι αυτό που κάνουμε όλοι ασχολούμαστε με το ελληνικό ποδόσφαιρο περιμένουμε να αναστηθεί σαν τον μοναχικό καουμπόι . Μήπως να το κλείσουμε το μαγαζί που είπε και ο Πανόπουλος με δελτίο τύπου που εξέδωσε; 
Α ναι ξέχασα μετά με τι θα φαγωνόμαστε; Έχει όπως είπα πράγματα να μαλώνουμε φανάρια , γκόμενες .

Δημήτρης Τζελέπης / Φοιτητής του ΔΠΘ / μέλος ΟΝΝΕΔ Ροδόπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: