Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Πάει καλά αυτός ο Σλοβάκος ΠΘ; Κάποιος να τον μαζέψει!

Οι αρνητικές δηλώσεις για την Ελλάδα σχετικά με το προσφυγικό ξεκίνησαν από την Αυστρία! Σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν. Και συνεχίζονται από ...
... κάποιες χώρες που συμπεριφέρονται με ασχετοσύνη, αναίδεια και πλήρη έλλειψη γνώσεως της πραγματικότητας!
Η Ελλάδα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, χωρίς να ευθύνεται και κυρίως χωρίς να έχει μεγάλη ευελιξία κινήσεων! 
Οι πρόσφυγες μεταφέρονται (κυριολεκτικά) στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας και κάποιοι στη γειτονική χώρα έχουν μετατρέψει το προσφυγικό σε επικερδή επιχείρηση. Σε μια άθλια μαύρη αγορά που παίζει με τις ζωές δυστυχισμένων ανθρώπων. 
Κάποιοι πρωθυπουργοί βλέπουν το πρόβλημα ως ευκαιρία να επιτεθούν στην Ελλάδα, για άλλη μια φορά, λες και θα έπρεπε η χώρα μας να αρχίσει να βομβαρδίζει τους μετανάστες που καταφθάνουν στη χώρα μας. 
Εις εξ' αυτών ο πολύς και λαλίστατος πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, πετά πέτρες πριν καν σκεφτεί: 
«Φτάσαμε στη στιγμή που η Ελλάδα θα πρέπει να θυσιαστεί για το καλό της ΕΕ» [συνέντευξή στην εφημερίδα Hospodarske Noviny] και απειλεί: 
«Τσίπρα, θα υπάρχει μόνο ένα hotspot και θα λέγεται Ελλάδα. Και θα είναι δική σου ευθύνη γιατί δεν έκανες τίποτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα».
Άμεση και σκληρή ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας:
«Είναι απαράδεκτο χθεσινά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μπήκαν σε αυτήν παρακαλώντας την Ελλάδα για στήριξη, να προκαλούν με εχθρικές, άθλιες δηλώσεις, τους Έλληνες» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος.
«Εκείνοι που, στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, αρνούνται την κοινή προσπάθεια, είναι τελικά υπονομευτές της ίδιας της Ευρώπης.
Ας αναλογιστεί σοβαρά η Κυβέρνηση τι δικαιώματα έχει δώσει με την ανικανότητά της και σε ποιους για να προσβάλλουν τη χώρα μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: