Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Telegraph: Κρήτη και Κέρκυρα στα 10 καλύτερα νησιά για διακοπές στην Ευρώπη

Η Κρήτη και η Κέρκυρα ανήκουν στα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης για διακοπές, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph. Για την Κρήτη το ...
... δημοσίευμα αναφέρει: “Η Κρήτη ή αλλιώς Μεγαλόνησος, αποτελεί σχεδόν μια χώρα από μόνη της. Το νησί διαθέτει τις μεγαλύτερες σεζόν για μπάνια. Οι βόρειες ακτές της τείνουν να είναι μεγάλες και αμμώδεις, ενώ άλλες είναι μικρότερες και πιο απομονωμένες.
Για όσους δεν επιθυμούν τις παραλίες, υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα στην ενδοχώρα: εξαίσια διατηρημένα παρεκκλήσια στην εξοχή του 14ου και 15ου αιώνα, απομεινάρια μινωικών παλατιών και πόλεων, καθώς και δυνατότητες για πεζοπορία και βοτανισμό”.
Για την Κέρκυρα αναφέρονται τα εξής: “Είναι από τα ελληνικά νησιά με τη περισσότερη βλάστηση, εξαιτίας των πυκνών βροχοπτώσεων από τον Σεπτέμβριο έως το Μάιο και των χιλιάδων ελαιόδεντρων που ντύνουν τα εδάφη της. Περιέργως είναι ένα από τα πιο αγροτικά, γαλήνια νησιά, μακριά από τον μαζικό τουρισμό.
Τα βασικά τουριστικά συγκροτήματα περιορίζονται σε συγκεκριμένες παραθαλάσσιες περιοχές, και μόλις κανείς εξερευνήσει την ενδοχώρα συνειδητοποιεί ότι μοιάζει να βρίσκεται σε άλλο νησί, ακόμα και σε άλλη εποχή.
Σε απομακρυσμένα ξέφωτα, οι κάτοικοι της Κέρκυρας συνεχίζουν να γιορτάζουν στα πανηγύρια τους χειμώνα-καλοκαίρι με μουσική και εμποροπανηγύρεις – δείτε τις αφίσες επάνω στις ελιές και κατά κανόνα μην περιμένετε πολλή δράση πριν τις 8 το βράδυ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: