Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Η «Μπόνι» Ρούπα που αναζητά τον Μαζιώτη «Κλάιντ» και το «παιδαρέλι» Σεμπάστιαν Κουρτς που μας κουνά το δάχτυλο

Πόλα Ρούπα // καταζητούμενη για τρομοκρατία

Η «Μπόνι» που ήθελε να βοηθήσει τον «Κλάιντ» να αποδράσει από τη φυλακή
Είναι πράγματι από τα απίστευτα που συμβαίνουν στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας». Μια γυναίκα να είναι η νούμερο ένα ...
... καταζητούμενη εδώ και τέσσερα χρόνια, να έχει μαζί της το εξάχρονο πλέον παιδί της, να έχει πέσει πάνω της όλη η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και να μην μπορεί να βρεθεί.
Η Παναγιώτα ή Πόλα Ρούπα, σύντροφος του αρχιτρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη δικαιωματικά λαμβάνει τον τίτλο του θρυλικού «Φαντομά». Στην ελληνική πραγματικότητα ο «Φαντομάς» φοράει φουστάνια, κυκλοφορεί ανενόχλητη από το καλοκαίρι του 2012, ζει ανάμεσά μας πλούσια, προφανώς με τα λεφτά από το «επαναστατικό ταμείο», σχεδιάζει τρομοκρατικές επιθέσεις ή όταν δεν έχει τι άλλο να κάνει, ετοιμάζει σχέδια απόδρασης με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό.
Είτε οι ελληνικές αρχές είναι ανίκανες να πιάσουν μια γυναίκα που πιθανότατα έχει και ένα μικρό παιδί να προστατεύει, είτε η Ρούπα είναι τόσο έξυπνη που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ. Η εβδομάδα που πέρασε είναι αφιερωμένη όλη στη σύντροφο του Μαζιώτη καθώς την τελευταία στιγμή, και χάρη στην αυτοθυσία ενός πιλότου, δεν έγινε το colpo grosso στις φυλακές Κορυδαλλού. Αν είχε καταφέρει να πάει εκεί, και με δεδομένο ότι ο Μαζιώτης είχε υποστήριξη μέσα στις φυλακές, τότε δεν αποκλείεται η Ελλάδα να ήταν για άλλη μια φορά περίγελος του κόσμου. Αλλωστε, ο Παλαιοκώστας, επίσης καταζητούμενος επί χρόνια, γνωρίζει καλά πώς να ξεφεύγεις με ελικόπτερο από τις πιο καλά φρουρούμενες φυλακές της χώρας.
Όλα αυτά μοιάζουν κινηματογραφικά, μια χολιγουντιανή ταινία όπου ο «κακός» ξεφεύγει συνεχώς μέχρι που ο «καλός» αποδεικνύεται εξυπνότερος. Προς ώρας μια γυναίκα που την γνωρίζει όλη η Ελλάδα έχει καταφέρει να σπάσει όλα τα συστήματα ασφαλείας. Κυκλοφορεί με λιμουζίνα και οδηγό, έχει σπίτια και εξοχικά, πλαστές ταυτότητες, όπλα, πολύ χρήμα και σκέπτεται μόνο πώς θα βγάλει από τη φυλακή τον αγαπημένο της τρομοκράτη. 
Η Πόλα Ρούπα γεννήθηκε το 1969 στην Καλαμάτα, σπούδασε στο Μαθηματικό και γνώρισε τον Νίκο Μαζιώτη σε ηλικία 26 ετών, στην κατάληψη του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1995. Ηταν εκείνη η επεισοδιακή βραδιά όπου είχαν προσαχθεί 500 άτομα, μαζί και η νεαρή από τη Μεσσηνία.
Ο δεσμός αυτός κράτησε χρόνια και δημιουργήθηκε ένα είδος «Μπόνι και Κλάιντ» της εγχώριας τρομοκρατίας. Από μικρή στον αντιεξουσιαστικό χώρο, η Ρούπα βρήκε στο πρόσωπο του Μαζιώτη τον «καθοδηγητή» για τα σκοτεινά μονοπάτια της τρομοκρατίας. Όταν μια βόμβα έσκασε το 1997 και θεωρήθηκε υπαίτιος ο Μαζιώτης, η σύντροφός του προσήχθη ξανά αλλά αφέθηκε ελεύθερη. 
Φαίνεται ότι κάποια στιγμή, γύρω στο 2003 Μαζιώτης και Ρούπα συγκρότησαν τον «Επαναστατικό Αγώνα» που έκανε δεκάδες επιθέσεις. Μάλιστα η νεαρή τρομοκράτισσα θεωρείτο ο ιθύνων νουν της οργάνωσης και πιθανότατα η συγγραφέας των προκηρύξεων. Ο Μαζιώτης και η Ρούπα συνελήφθησαν τον Απρίλιο του 2010. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, η Πόλα Ρούπα περιγράφεται ως μια ιδιαίτερα σκληρή γυναίκα, εξίσου σκληρή με τον Νίκο Μαζιώτη.
Τελικά, το ζευγάρι προφυλακίζεται. Παρ’ ότι έγκυος η Ρούπα, δεν είχε «μαλακώσει» ιδιαίτερα. Αντιθέτως χρησιμοποίησε την κατάστασή της για να διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες κράτησης. Τον Ιούλιο του 2010, η Ρούπα έφερε στον κόσμο το παιδί του Μαζιώτη, που πήρε το όνομα Λάμπρος, προς τιμήν του «συντρόφου» τους, Λάμπρου Φούντα, που σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη, τον Μάρτιο εκείνης της χρονιάς.
Τον Οκτώβριο του 2011, οπότε και παρήλθε το 18μηνο, το ζευγάρι βγαίνει από τη φυλακή, με περιοριστικούς όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παραμονή στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και παρουσία τους τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Οι όροι παραβιάστηκαν τον Ιούνιο του 2012, οπότε το ζευγάρι και το αγοράκι τους εξαφανίστηκαν. Από τότε μέχρι σήμερα η Ρούπα παραμένει άφαντη, παρ’ ότι ο σύντροφός της συνελήφθη, και δηλώνει ετοιμοπόλεμη και ταγμένη στον προλεταριακό αγώνα.

Σεμπάστιαν Κουρτς // υπουργός Εξωτερικών Αυστρίας

Το... παιδάκι που κουνά το δάχτυλο στην Ελλάδα για την προσφυγική κρίση

Ισως τον γνωρίζουν λίγοι, αλλά σίγουρα με την έκρηξη του Προσφυγικού θα τον μάθουν περισσότεροι και εδώ στην Ελλάδα. Είναι ο άνθρωπος που ενσαρκώνει τις επιθέσεις των Ευρωπαίων κατά της χώρας μας για την αδυναμία της να ελέγξει τις μεταναστευτικές ροές. 
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς, Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, δεν χάνει ευκαιρία να κουνάει το δάχτυλο στην Ελλάδα, ίσως λόγω της άνεσής του να βρίσκεται μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα από τον τόπο που συντελείται ένα μεγάλο δράμα, μια ανθρωπιστική κρίση που ίσως δεν έχει προηγούμενο.
Καθισμένος στον θρόνο του υπουργού, ο μόλις 27 Μαΐων, Κουρτς, θα πρέπει να είναι σίγουρα αγαπητός στους Αυστριακούς, οι οποίοι ζουν στην απόλυτη νιρβάνα σε ό,τι αφορά το προσφυγικό πρόβλημα, όπως άλλωστε και πολλές ακόμη χώρες, μακριά από το Αιγαίο. 
Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην οποία προφανώς συμμετέχουν α λα καρτ. Δεν θα είχαν πρόβλημα να κλείσουν τα σύνορά τους και να περιχαρακωθούν στην «τακτική» ζωή τους. Αλλωστε, η Βιέννη αναδεικνύεται συνεχώς ως η καλύτερη πόλη του κόσμου στην ποιότητα ζωής. Σιγά μην αφήσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες να «μολύνουν» αυτή τη ζωή.
Ο Κουρτς, ουκ ολίγες φορές έχει επιτεθεί στην Ελλάδα. «Δεν μπορεί να στηρίζουμε την Ελλάδα με δισεκατομμύρια ευρώ και να αφήνουμε αυτό το θέμα στην άκρη, αλλά πρέπει να απαιτήσουμε ποια θα είναι η συνεισφορά της στην κρίση του ασύλου», έχει πει. 
Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τον δανεισμό της Ελλάδας, είχε ζητήσει να τεθούν ως προϋπόθεση, όχι μόνον οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα πρέπει να εφαρμόσει η χώρα, αλλά και η κοινή προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. Ο ίδιος είχε ζητήσει να «ασκηθεί πίεση εκ μέρους της Ε.Ε. προς την Ελλάδα, για να ανταποκριθεί αυτή στα καθήκοντά της». Και πρόσφατα είχε τονίσει ότι «όλοι μας γνωρίζουμε πως η διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν λειτουργεί στα ελληνικά σύνορα και πιστεύω ότι υπάρχει ελάχιστη προθυμία από μέρους της Ελλάδας να δεχθεί βοήθεια στο θέμα αυτό». Κατά παράβαση κάθε έννοιας ευρωπαϊκής συνεννόησης και συνεργασίας η Αυστρία ηγείται της επιχείρησης να κλείσουν τα σύνορα των χωρών και να μείνει η Ελλάδα αβοήθητη, προκαλώντας την οργή της ελληνικής κυβέρνησης. 
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς, είναι μόλις 27 ετών, είναι ο νεαρότερος υπουργός Εξωτερικός της Ε.Ε. και δεν έχει προλάβει ακόμα να πάρει το πτυχίο του από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιέννης.
Γεννημένος το 1986 στη Βιέννη, ο Σεμπάστιαν Κουρτς τελείωσε το γυμνάσιο το 2004 και το 2005 ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία. Στη συνέχεια ξεκίνησε σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική και έγινε μέλος του Λαϊκού Κόμματος της Αυστρίας (OVP)  και το 2009 εξελέγη πρόεδρος της νεολαίας του κόμματος. 
Το 2010 ανέλαβε χρέη γενικού γραμματέα στο νεοσύστατο τμήμα ενσωμάτωσης του υπουργείου Εσωτερικών. Στις εκλογές της 29ης Σεπτεμβρίου 2013 εξελέγη βουλευτής με 35.700 ψήφους. Θεωρείται «παιδί - θαύμα» της αυστριακής πολιτικής και οι ξενοφοβικές του αντιδράσεις σίγουρα τον κάνουν δημοφιλή σε μέρος του κοινού του.
Εχει μείνει πάντως, η προεκλογική εκστρατεία που είχε κάνει προ τριετίας. Νοίκιασε μαζί με άλλα μέλη του Λαϊκού Κόμματος ένα τεράστιο αυτοκίνητο Hummer μαύρου χρώματος στο οποίο είχε γράψει τη φράση «Schwarz macht Geil» η οποία σε ελεύθερη μετάφραση αποδίδεται ως «το μαύρο σε κάνει να νιώθεις πρόστυχος». 
Ο ίδιος ο νεαρός χρησιμοποίησε μάλιστα καλλίγραμμες γυναίκες ντυμένες με μαύρα δερμάτινα και μικροσκοπικά σορτς σε μαύρο χρώμα και έκανε περιοδεία στα εκλογικά κέντρα της αυστριακής πρωτεύουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: