Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Ο Παντελίδης ήταν πάντα ένα με το κοινό του


Ο Παντελής Παντελίδης ήταν ο ορισμός του σύγχρονου φαινομένου. Ανεξάρτητα εάν το ελαφρολαϊκό μουσικό του στυλ ταιριάζει με τα γούστα οποιουδήποτε, ο νέος άνθρωπος, που ...
... τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή χθες το πρωί σε τροχαίο στην παραλιακή, προσομοίαζε στους χαρακτήρες εκείνους των λαϊκών ιστοριών που κινούνται στο κατώφλι της ηρωοποίησης. Αυτοδίδακτος και ξεπηδώντας μέσα από το YouTube μερικά χρόνια πριν, συγκέντρωσε τόσο τη λατρεία όσο και τη χλεύη τεράστιου αριθμού ανθρώπων, οι οποίοι ήταν πάντα έτοιμοι να τον αποθεώσουν ή να τον «κράξουν» αντίστοιχα, με εξίσου μεγάλο φανατισμό.


Επί της ουσίας, πρόκειται για τον πρώτο σταρ στη χώρα μας που έγινε ευρέως δημοφιλής από το Ιντερνετ και όχι μέσω κάποιου τηλεοπτικού σόου ανάδειξης ταλέντων. 
Πολλά από τα τραγούδια του έφτασαν –προ του τραγικού τέλους– και ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια ιντερνετικά «χτυπήματα», αριθμοί απίστευτοι για τα ελληνικά δεδομένα, ενώ οι ζωντανές εμφανίσεις του συνδέθηκαν με εκδηλώσεις λατρείας που ξεπερνούσαν συχνά τα όρια της υπερβολής. 
Για όλους αυτούς τους ανθρώπους ο Παντελίδης δεν ήταν κάποιο απόμακρο καλλιτεχνικό είδωλο, μια πορσελάνινη περσόνα που κανείς τη θαυμάζει μόνο ή τη ζηλεύει. 
Αντιθέτως, ήταν ένας από εκείνους· ένα καθημερινό παιδί από τη Νέα Ιωνία, με το τυπικό πάνω-κάτω λουκ του νεοέλληνα τριαντάρη, που τραγουδούσε για τον πόνο του έρωτα, μιλώντας κατευθείαν στην καρδιά ενός κοινού, αφενός πολυπληθούς και αφετέρου διψασμένου για ιστορίες όπως αυτή του αυτοδημιούργητου καλλιτέχνη. 
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο, πιθανότατα στη Νέα Ιωνία.


Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: