Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Καλπάζει η γρίπη στην Ελλάδα!

Καλπάζει η γρίπη αφού ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων. Οι νεκροί έφτασαν τη Δευτέρα τους 93, ενώ περισσότερα από 100 άτομα νοσηλεύονται σε ...... Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Με τους ειδικούς να λένε ότι ως τα μέσα Μαρτίου θα είναι το peak της γρίπης, τα κρούσματα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, καταγράφοντας αριθμό "ρεκόρ" για την εποχή, συγκριτικά και με άλλες χρονιές.
Είναι ενδεικτικό ότι πέρυσι είχαν πεθάνει συνολικά 111 άνθρωποι, καθ' όλη την περίοδο τηςγρίπης.
Από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάση Γιαννόπουλο, έχουν χάσει τη ζωή τους 93 ασθενείς από επιπλοκές του ιού Η1Ν1 ενώ, εδώ και λίγες μέρες, έχει μπει στο... παιχνίδι και ο ιός τύπου Β.
Συνολικά 293 ασθενείς έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ.
Σήμερα νοσηλεύονται 113 άνθρωποι στην εντατική, ενώ έχουν νοσηλευθεί και 17 παιδιά.
Το KEEΛΠΝΟ υπενθυμίζει την έγκαιρη χρήση αντιικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις (μέσα σε 2 μέρες) - κατά την κρίση των θεραπόντων γιατρών - χωρίς να είναι απαραίτητη η εργαστηριακή επιβεβαίωση της νόσου ή σε άτομα με σοβαρές εκδηλώσεις γρίπης.
Ειδικότερα ο κ. Γιαννόπουλος συστήνει - πάντα σε συνεννόηση με τον θεράποντα γιατρό - να χορηγούνται και αντιβιοτικά, μαζί με τα αντιϊικά φάρμακα, καθώς, όπως εξήγησε, "καραδοκεί ο ''στρεπτόκοκκος".
Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα ένας γιατρός έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο του Ρίου, από τον συγκεκριμένο ιό.
Σύμφωνα με τους αρμόδιους του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι ειδικά φέτος νεότεροι σε ηλικία ασθενείς νοσηλεύονται στην εντατική με επιπλοκές της γρίπης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: