Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Λευτέρης Αυγενάκης | Αφετηρία για ένα ποιοτικό άλμα το Συνέδριο

«Η Νέα Δημοκρατία έχει υπάρξει, από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα, η παράταξη της λογικής και της υπευθυνότητας, η παράταξη του οράματος και της προόδου, η παράταξη των ...
... μεγάλων αποφάσεων που εδραίωσε τη δημοκρατία και χάραξε και υλοποίησε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», τονίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης σε άρθρο του, ενόψει του 10ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος.
Ο βουλευτής και αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ αναφέρει πως «ηοικονομική κρίση των τελευταίων ετών, οδήγησε σε μια δυσπιστία προς το πολιτικό σύστημα της χώρας και σε μια απαξίωση της πολιτικής. Ο κόσμος γύρισε την πλάτη του στην πολιτική και στη Νέα Δημοκρατία» και προσθέτει:
Η παράταξή μας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ηγεσία ανοίγει μια νέα σελίδα, όπου επαναπροσδιορίζει τις αξίες και τις πολιτικές του κόμματος επανατοποθετώντας στον πυρήνα της τον πολίτη και προσαρμόζοντας τη λειτουργία της στις απαιτήσεις και τις προοπτικές του 21ου αι.
Η ανανέωση έχει ήδη ξεκινήσει. Άλλωστε, η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη, ευρεία πολυσυλλεκτική παράταξη και όχι ένα μονοθεματικό κόμμα. Περιλαμβάνει στους κόλπους τις θέσεις και απόψεις που αποκρυσταλλώνουν την ιδεολογική και πολιτική ζύμωση φιλελεύθερων, κεντρώων, δεξιών, μεταρρυθμιστών, κλπ.
Η ανανέωση που επιδιώκουμε δεν είναι μια στατική διαδικασία, αλλά μια συνεχώς εξελισσόμενη και κλιμακούμενη προσπάθεια. Δεν επιδιώκουμε ανανέωση για τους τύπους ή ανανέωση με συμβολικά χαρακτηριστικά. Επιδιώκουμε να αναδείξουμε τη δημιουργική νέα γενιά και βέβαια να αξιοποιήσουμε το ρόλο των παλαιοτέρων και πιο έμπειρων στελεχών. Σύνθεση και αποτέλεσμα είναι η επιδίωξή μας.
«Αποσκοπούμε η Νέα Δημοκρατία καλύτερα οργανωμένη πλέον, να δώσει ξανά νόημα στην πολιτική, να αφουγκράζεται τα προβλήματα και τις επιθυμίες των πολιτών, να αποτελέσει μέσο διαμόρφωσης της αντίληψης των πολιτών για το «δημόσιο συμφέρον» και να πραγματώνει τις ανάγκες των πολιτών. Με διαφάνεια και αξιοκρατία η Νέα Δημοκρατία θα μπορέσει να εκφράσει το αύριο των πολλών, ξεβολεύοντας το χθες των λίγων και των προνομιούχων», υπογραμμίζει στο άρθρο του ο κ. Αυγενάκης και σημειώνει:
Επιδιώκουμε μέσα από τη διαβούλευση καθόλη τη διάρκεια των προσυνεδριακών διαδικασιών με κορύφωση το συνέδριο να εδραιώσουμε ανοικτές, συμμετοχικές δημοκρατικές διαδικασίες. Μέσα από έναν πλουραλισμό ιδεών, απόψεων και θέσεων δημιουργουμε ένα σύγχρονο, λειτουργικο κόμμα, ευρωπαϊκό, κεντροδεξιό κόμμα.
Στόχος μας είναι, με αρχές, με συνέπεια και αξιοπιστία, να παράγεται πολιτική συστηματικά με αρχές και με συνέπεια, συμμετοχικά με την εμπλοκή όλων των μελών του κόμματος και με δομημένη διαβούλευση.
Η πολιτική θα πρέπει να διαχέεται τόσο εσωκομματικά, στα μέλη του κόμματος, όσο και στην κοινωνία. Και βεβαίως, η πολιτική θα πρέπει να αξιολογείται θέτοντας σαφείς και μετρήσιμους στόχους ως προς τα αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής και να γίνεται ανατροφοδότηση.
«Η εσωκομματική δημοκρατία που θα επιδιώξουμε πραγματώνεται μέσω της κατάλληλης κομματικής οργάνωσης, της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και των νέων μεθόδων επικοινωνίας ώστε να κάνουμε την πολιτική προσιτή και ενδιαφέρουσα για τους πολίτες και να τοποθετήσουμε το κόμμα στη θέση που αρμόζει: το κύτταρο της Δημοκρατίας», αναφέρει.
Ο κ. Αυγενάκης καταλήγει: 
Το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζεται το 10ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Το Συνέδριό μας, δεν αποτελεί μια διεργασία εσωτερικής κατανάλωσης. Δεν θα είναι ένα ακόμη Συνέδριο που θα αφορά μόνο τα κομματικά στελέχη. Είναι μια αφετηρία για ένα ποιοτικό άλμα στην πολιτική ζωή της χώρας. Αυτό αφορά όλους τους πολίτες γιατί μαζί, θα δημιουργήσουμε τη Νέα Δημοκρατία του αύριο, τη νέα Ελλάδα της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: