Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Ο δρόμος με τα φίδια: Επιστροφή στο (σκοτεινό) μέλλον του εύκολου λαϊκισμού …

«Η εικόνα που έκανε το γύρο του κόσμου», «αγανακτισμένοι» αγρότες, οργισμένοι πολίτες, «επίθεση» πολιτών… Ξεχασμένες εκφράσεις επιστρέφουν και πάλι στα ...
... κατεστημένα μέσα ενημέρωσης αλλά είναι εμφανής και η άμεση υποστήριξη των καναλιών της διαπλοκής σε οτιδήποτε κινείται εναντίον της κυβέρνησης!
Αντικυβερνητικό να είναι και ό,τι κάτσει! 
Επιστροφή στην εποχή Παπανδρέου junior όταν ο Γιωργάκης αρνούνταν να ενδώσει στις οικονομικές απαιτήσεις συγκεκριμένων καναλιών και τα κανάλια τότε ανακάλυψαν και παρέδωσαν τα δελτία τους στους ... «Αγανακτισμένους»! 

Έπεσαν όλοι αντιπολίτευση και καναλαρχία στην παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ. 
Μην ξεχνάμε ότι όλες τις εκλογικές του επιτυχίες, ο ΣΥΡΙΖΑ τις επέτυχε όντας απέναντι και σε σύγκρουση με τους καναλάρχες. 
Μια λεπτομέρεια θα μου πείτε, αλλά υψίστης σημασίας. 
 Η αντιπολίτευση τρέχει αμέριμνη στα πράσινα κανάλια της διαπλοκής (ο λαός φυσικά έχει συνδυάσει με έναν αφαιρετικό αυτοματισμό, τη διαπλοκή με την διαφθορά, τους εκβιασμούς και τις εργολαβίες) και νομίζουν ότι έτσι θα ρίξουν την κυβέρνηση. 
Με 15 χιλιάδες αγρότες (οι περισσότεροι εκ των οποίων βολεμένοι στο σύστημα των επιδοτήσεων και οι περισσότεροι προσκείμενοι είτε στο ΚΚΕ, είτε στα χρυσαύγουλα) να μαϊμουδίζουν εναντίον της κυβέρνησης, έξω απ’ το Κοινοβούλιο, για να γεμίζουν τα «αντιστασιακά» οχτάδικα … της χρεοκοπημένης καναλαρχίας! 

Πέραν της πονηρής νομιμοποίησης, εκ νέου, των κάθε λογής ακροδεξιών και ακροαριστερών αντιδράσεων (από μικροομάδες συνήθως, «αγανακτισμένων», στημένων ειδικά για τα δελτία των οχτώ) και της επιστροφής στο δρόμο με τα «αυγά του φιδιού», δια μέσου της «ηρωικής αντίστασης» κατά των «ροζ κομμουνιστών», είναι εμφανής και η δεύτερη όψη της παγίδας που έστησε η κυβέρνηση. 
 Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έσπειρε ανέμους από ψέματα και να θερίζει θύελλες αντιδράσεων, η αντιπολίτευση όμως με την συμπαράταξή της στο πλευρό των χρεοκοπημένων καναλιών (= μεγαλοεργολάβοι-μίζες-διαφθορά-διαπλοκή), σπέρνει θύελλες. Και τι ακριβώς θα θερίσει; Κυκλώνες ή τυφώνες; 
Τι γίνεται στην περίπτωση αλήθεια που η σημερινή κυβέρνηση παίζει το σενάριο της «δεξιάς παρένθεσης», στην περίπτωση δικής της ηρωικής εξόδου; 
Δεν είναι άραγε ικανός ο ΣΥΡΙΖΑ να κηρύξει πόλεμο σε μια υπερμνημονιακή κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας; Φυσικά και είναι! 

 Υστερόγραφο: Όλα τα «αρνητικά στερεότυπα» που είχαν καλλιεργήσει (με κόπο) τα μέσα ενημέρωσης και η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου (είχαμε βλέπετε πλήρη ταύτιση κυβέρνησης και καναλιών της διαπλοκής) έχουν αντιστραφεί σήμερα και έχουν ενσωματωθεί (ξανά) στην καθημερινή ενημέρωση των καναλιών. Έχουμε περάσει ξανά στον αγώνα του δρόμου, της «αντίστασης», της πανεύκολης αντιπολίτευσης. Ο κανόνας που διέπει αυτές τις παλινδρομήσεις είναι ότι ο κόσμος έχει κοντή μνήμη και δεν θα θυμάται σε λίγους μήνες … «τι έφαγε χθες»! Κάτι που δεν είδαμε να ισχύει σε όλες τις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: