Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Κυριακος Μητσοτάκης | Δίδαγμα για την Ελλάδα η εφαρμογή του μνημονίου στην Κύπρο [video]

Είναι σημαντικό η Ελλάδα να καταλάβει και να μάθει τι έκανε σωστά η Κύπρος, η οποία σε λίγες μέρες εξέρχεται από το ...
... μνημόνιο, ανέφερε απόψε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης μαζί με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ήταν οι κεντρικοί ομιλητές συζήτησης που οργάνωσε ο ΔΗΣΥ στη Λεμεσό με θέμα "Τα διδάγματα από τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο - Η επόμενη μέρα". 
Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του συνεδρίου, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η Ελλάδα μπορεί να αποκομίσει διδάγματα για τον τρόπο που η Κύπρος διαχειρίστηκε τη μεγάλη οικονομική κρίση και το μνημόνιο που της επιβλήθηκε, ενώ επέκρινε τους χειρισμούς της Ελληνικής Κυβέρνησης, που είχαν ως αποτέλεσμα, όπως σημείωσε, ένα τρίτο μνημόνιο.

"Δυστυχώς στη χώρα μας, λόγω των καταστροφικών χειρισμών της Κυβέρνησης, επιβλήθηκε ένα τρίτο πολύ σκληρό πρόγραμμα από το οποίο δεν προβλέπεται να εξέλθουμε πριν από το 2018", ανέφερε, για να προσθέσει ότι "η Ελλάδα έχει απολέσει την εμπιστοσύνη στην Ευρώπη, έχει διαχειριστεί κατά τρόπο καταστροφικό για την ελληνική κοινωνία την οικονομική κρίση και σήμερα ακόμα βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση, να μην έχουμε ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο της αξιολόγησης με αποτέλεσμα να επιτείνεται η οικονομική αβεβαιότητα".

Είναι σημαντικό λοιπόν, συνέχισε, κι εμείς στην Ελλάδα να καταλάβουμε τι έκανε σωστά η Κύπρος, ποιά είναι τα μαθήματα τα οποία, έστω και σήμερα, 6 χρόνια μετά την αφετηρία της κρίσης, μπορούμε να μάθουμε για το πως κανείς διαχειρίζεται σωστά και σοβαρά μια τέτοια κρίση.

"Θα σταθώ ιδιαίτερα στη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα, την εργατικότητα, στην εφαρμογή ενός προγράμματος το οποίο μπορεί να έχει αδικίες, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι ο καλύτερος τρόπος να εξέρχεται κάποιος των προγραμμάτων, είναι να τα εφαρμόζει και να διεκδικεί οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, μόνο αφού έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πιστωτών", συμπλήρωσε.

Ευχαριστώντας τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την παρουσία του, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη "βλέπουμε την Ελλάδα της ευθύνης και της αξιοπρέπειας".

Εμείς εδώ στην Κύπρο, είπε, είχαμε ένα σκληρό πρόγραμμα "που μπορεί να ήταν και άδικο", υπογραμμίζοντας ωστόσο πως ""δεν μπήκαμε στη λογική της μουρμούρας, αλλά στρωθήκαμε στη δουλειά και με τον λαό μας να επιδεικνύει πρωτόγνωρη υπευθυνότητα, σε μερικές μέρες  θα εξέλθουμε του μνημονίου επανακτώντας την εθνική κυριαρχία και την εθνική μας αξιοπρέπεια".

Δεν υπάρχουν σχόλια: