Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Κωστής Χατζηδάκης | Η πραγματικότητα εκδικείται τον ΣΥΡΙΖΑ

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με μεγάλη ανησυχία» δηλώνει ο Κωστής Χατζηδάκης.  Για το προσφυγικό, την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις έρευνας και ...
... διάσωσης στο Αιγαίο και το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες, μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
«Η κυβέρνηση είναι προφανές ότι έχει αιφνιδιαστεί από αυτό το μεταναστευτικό κύμα και παράλληλα ήταν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δέσμια, διαφόρων ιδεοληψιών για τους μετανάστες. Αλλά την ίδια στιγμή ούτε η Ευρώπη έχει συνεκτική στρατηγική και γι’ αυτόν τον λόγο στις τοποθετήσεις μας είμαστε πολύ σαφείς. Κάνουμε κριτική στην κυβέρνηση για τα λάθη της, αλλά δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση η Ελλάδα να θεωρηθεί αποδιοπομπαίος τράγος. Και αυτό θα είναι και το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αύριο και μεθαύριο που θα είναι στις Βρυξέλλες».
«Στο θέμα του ΝΑΤΟ και της εμπλοκής του, είναι προφανές ότι η αδυναμία και η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης οδήγησαν τελικά σε κάτι το οποίο -για τον ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον- θα φαινόταν απίθανο. Ένα κόμμα το οποίο ήθελε μέχρι και τη διάλυση του ΝΑΤΟ και το έλεγε και μέχρι τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, στο τέλος καλεί το ΝΑΤΟ για να εμπλακεί εδώ πέρα, στην περιοχή μας, στο Αιγαίο και να δώσει λύση εκεί που η ίδια η κυβέρνηση ομολόγησε ότι δεν τα κατάφερε. Αυτό δεν το φανταζόμουν, τουλάχιστον μέχρι πέρυσι, ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα το ‘κανε. Αλλά και στο συγκεκριμένο ζήτημα, εκδικείται η πραγματικότητα τον ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: