Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Ο Κώστας Μπακογιάννης στο χώρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες

Στο πλαίσιο των άμεσων παρεμβάσεων της Περιφέρειας για την ανακούφιση των προσφύγων που βρίσκονται στην Στερεά Ελλάδα, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκε, πριν από δύο μέρες,  το ...
... χώρο όπου θα διατεθεί προκειμένου να εξυπηρετούνται προσωρινά οι διερχόμενοι πρόσφυγες. Πρόκειται για κτίριο που βρίσκεται στις Θερμοπύλες και λειτουργούσε στο παρελθόν ως ξενοδοχείο. Ο Κώστας Μπακογιάννης υποσχέθηκε ότι οι  χώροι του θα είναι έτοιμοι εντός 48 ωρών και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών των προσφύγων. Έτσι και έγινε!
Ο Κώστας Μπακογιάννης μετά την επίσκεψη του (26 Φεβρουαρίου 2016) στο κτίριο δήλωσε

«Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε άμεσα και συντονισμένα. Μέχρι στιγμής το έχουμε καταφέρει και οι ενέργειές μας σε σχέση με την ανακούφιση αυτών των ανθρώπων δείχνουν να αποδίδουν. Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».




Παράλληλα, ο Κώστας Μπακογιάννης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στη Λαμία, για την κατάρτιση και εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανακούφισης των προσφύγων που διέρχονται από τη Στερεά Ελλάδα. 

Ο μηχανισμός της Περιφέρειας, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, Ευθύμιο Καραΐσκο, βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα προκειμένου άμεσα να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες προσωρινής διαμονής αυτών των ανθρώπων. 


Ο Κώστας Μπακογιάννης ευχαρίστησε όλους τους φορείς που ανταποκρίθηκαν καθώς επίσης και κάθε πολίτη ξεχωριστά που συμβάλει στην αντιμετώπιση αυτού του ευαίσθητου ανθρωπιστικού ζητήματος.



Έπειτα από πολύ τρέξιμο και σε μόλις 2 ημέρες, ο χώρος στις Θερμοπύλες είναι έτοιμος. όπως ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ανακοίνωσε στην σελίδα του στο Facebook:

O χώρος για την προσωρινή και άμεση εξυπηρέτηση των διερχόμενων προσφύγων στις Θερμοπύλες είναι έτοιμος. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης μας Θύμιος Καραΐσκος, σήκωσε το βάρος για να είναι διαθέσιμος μέσα σε 48 ώρες.
















Έπειτα από πολύ τρέξιμο, ο χώρος για την προσωρινή και άμεση εξυπηρέτηση των διερχόμενων προσφύγων στις Θερμοπύλες είναι...
Δημοσιεύτηκε από Kostas Bakoyannis στις Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: