Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΠΟΑΣΥ: Άμεση ευρωπαϊκή οικονομική ενίσχυση στην Ελληνική Αστυνομία για το προσφυγικό - μεταναστευτικό

Την ενίσχυση – ανανέωση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των υπηρεσιών, που εμπλέκεται πανελλαδικά στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, καθώς επίσης και την ...
... άμεση οικονομική ενίσχυση των μετακινούμενων αστυνομικών στις περιοχές, όπου υπάρχει έξαρση, προτείνουν τα μέλη της ΠΟΑΣΥ:
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου και των αρμοδιοτήτων της, από την πρώτη στιγμή, ανέδειξε το πρόβλημα του μεταναστευτικού – προσφυγικού, ως ευρωπαϊκού ζητήματος, συμβάλλοντας παράλληλα με τις δράσεις και τις παραστάσεις της, καθώς και μέσω του εκπροσώπου της και μέλους της διοίκησης της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Αστυνομικών (EuroCop), στο να ικανοποιηθεί το αίτημά μας για την απευθείας οικονομική ενίσχυση του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας από την Ευρωπαϊκή Ήπειρο.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τις επισυναπτόμενες επιστολές της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Αστυνομικών (EuroCop) με παραλήπτες τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη ΤΣΙΠΡΑ, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Claude MORAES μια εκ των προτεινομένων λύσεων είναι και η άμεση οικονομική ενίσχυση του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλων κρατικών Υπηρεσιών, εμπλεκομένων άμεσα στη διαχείριση του όλου προβλήματος.
Κατόπιν των ανωτέρω και ενόψει της επικείμενης Συνόδου Κορυφής των Ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προσφυγική κρίση, παρακαλούμε όπως εξετάσετε, τη δυνατότητα ενίσχυσης – ανανέωσης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Σώματος που εμπλέκεται πανελλαδικά στη διαχείριση του εν λόγω ευρωπαϊκού προβλήματος, καθώς επίσης και της άμεσης οικονομικής ενίσχυσης των μετακινούμενων συναδέλφων μας στις περιοχές που υπάρχει έξαρση (Ειδομένη κ.λπ.), σύμφωνα με τις επαυξημένες αποζημιώσεις που ορίζονται ρητώς στις διατάξεις του ν.4336/15.
Τέλος, ευελπιστούμε ότι η προσδοκώμενη αλληλεγγύη και βοήθεια, θα λάβουν σάρκα και οστά άμεσα, διοχετευόμενες στους αρμόδιους Φορείς και ειδικότερα στην Ελληνική Αστυνομία, σε ένα Σώμα που αποδεδειγμένα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαχείριση της ανθρωπιστικής αυτής κρίσης.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
800-6-43a
800-6-43b
800-6-43c

Δεν υπάρχουν σχόλια: