Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Παραγγελία από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα μπλόκα των αγροτών

Αυτό που δεν κατάφερε να πετύχει η κυβέρνηση μέσα από τις συζητήσεις επί συζητήσεων και το παιχνίδι της υπομονής, φαίνεται πως θα το πετύχει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη καθώς ...
... διέταξε την λύση των κινητοποιήσεων καθώς παρακωλύεται η συγκοινωνία.

 Η κυρία Κουτζαμάνη σημειώνει ότι το αδίκημα της παρακώλυσης διώκεται αυτεπαγγέλτως, με σκοπό την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων.


Το πλήρες κείμενο της παραγγελίας της κυρίας Κουτζαμάνη έχει ως εξής:


Προς τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας και δι' αυτών στους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφερείας τους
Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κλπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ' αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ, όπως ισχύει). Η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας.

Θεωρώ υποχρέωσή μου, να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: