Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Η Ντόρα Μπακογιάννη και το άγχος του Πάνου Καμένου

Την Ντόρα Μπακογιάννη με τους γαλάζιους τομεάρχες Γιάννη Κεφαλογιάννη(Εξωτερικών) και Θανάση Δαβάκη (Αμυνας)υποδέχθηκαν στο στο «Πεντάγωνο» ο Πάνος Καμμένος και ο Γιάννης Μουζάλας με τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Δημήτρη Βίτσα. Ο Πάνος Καμμένος "συνελήφθη" να εστιάζει στο πολύχρωμο φουλάρι της Ντόρας [φωτό]
Η κινητοποίηση της ΝΔ για το Προσφυγικό, στο πλαίσιο και της επιχειρούμενης συνεννόησης με την ...κυβέρνηση, έστειλε ...
... στις 2 Φεβρουαρίου, το πρωί την Ντόρα Μπακογιάννη στο «Πεντάγωνο» προκειμένου να ενημερωθεί και για τον σχεδιασμό του Πάνου Καμμένου, τώρα που οι Ενοπλες Δυνάμεις αναλαμβάνουν κεντρικό ρόλο για την ταχεία ολοκλήρωση των hotspots. Η Ντόρα που βλέπει ζεστά τον νέο ρόλο της κομματικής συντονίστριας, συνοδευόταν από τους γαλάζιους τομεάρχες Γιάννη Κεφαλογιάννη(Εξωτερικών) και Θανάση Δαβάκη (Αμυνας), ενώ στο «Πεντάγωνο» τους υποδέχθηκαν και ο Γιάννης Μουζάλας με τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Δημήτρη Βίτσα. Το συμπέρασμα από όσα συζητήθηκαν είναι ότι όλα πλέον θα προχωρήσουν με «στρατιωτική διαταγή», αφού στην κυβέρνηση αντελήφθησαν πως με τους ρυθμούς της δημόσιας διοίκησης στα τέλη Φεβρουαρίου η χώρα θα βρισκόταν πολλαπλά εκτεθειμένη απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους.

Ο Πάνος Καμμένος ο οποίος μέχρι πρότινος προσπαθούσε με κάθε τρόπο να κρατήσει τον Στρατό μακριά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι έως τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί τα πέντε σημεία καταγραφής και τα δύο στρατόπεδα μετεγκατάστασης προσφύγων (σε Σχιστό και Σίνδο), αλλά η γαλάζια αντιπροσωπεία διέκρινε άγχος από το βαρύ φορτίο που ανέλαβε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Το «Πεντάγωνο» εξάλλου δεν αναλαμβάνει μόνο το κατασκευαστικό κομμάτι αλλά και τον συντονισμό κάθε εμπλεκόμενου φορέα (Αστυνομία, Λιμενικό, υπουργείο Μετανάστευσης, εκπρόσωποι ΕΕ, Υπατη Αρμοστεία ΟΗΕ κ.ά.). Καθήκοντα γενικού συντονιστή ανατέθηκαν στον υποστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο. Κατά τον Καμμένο, η Ελλάδα «δεν θα μετατραπεί σε αποθήκη ανθρώπων». Ωστόσο, ο πήχης της επιτυχίας για την κυβέρνηση δεν ορίζεται μόνο από τη διασφάλιση της θέσης της στη ζώνη Σένγκεν, αλλά - όπως ανέφερε - και από το πόσοι πρόσφυγες θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας.

από ΤΑ ΝΕΑ // Μικροπολιτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: