Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Η κυβέρνηση αγοράζει χρόνο ...


Η κυβέρνηση αγοράζει χρόνο για το ασφαλιστικό, αγροτικό, στο προσφυγικό τα πάμε καλά στην αγορά χρόνου, αλλά μένει να δούμε όταν θα έρθει ο τελικός λογαριασμός, πόσο θα ...
... μας κοστίσει Όσο αφήνουμε το ασφαλιστικό, μένει να δούμε πόσο θα πληρώσουμε, οι αγρότες που κλείνουν τους δρόμους πλήττονται όπως και άλλες κοινωνικές ομάδες και στο προσφυγικό έχουμε τα hotspots. Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει και το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο να φυλάει τα θαλάσσια σύνορα.

Η οικονομία είναι κλίμα και όπως αποτυπώνεται τα τελευταία χρόνια οι πολίτες δεν ακούνε κάτι το ευχάριστο, ακούνε μόνο προβλέψεις που δεν είναι θετικές. Αυτό τους έχει κουράσει . Μιλώντας με μία φίλη μου, όταν την ρώτησα πως βλέπει τα πράγματα μου είπε: 
Τι να σου πω Δημήτρη, ο κόσμος νιώθει κουρασμένος και μερικοί δεν είναι καλά . Της απάντησα το καταλαβαίνω και εγώ.


Μπορεί να γίνονται πολλές συζητήσεις στα καφενεία και στις καφετέριες, διάλογοι από το μέλλον. Να είναι δύο άνθρωποι που να συζητάνε και να λέει ο ένας, δεν αντέχω να πληρώνω άλλους φόρους και ο άλλος να λέει ότι αυτό δεν βγαίνει. Άρα μήπως είναι καλύτερα να πάρουμε αυτά που μας δίνει ο Σόιμπλε και να την κάνουμε. Ο κ. Τσίπρας να ακούει και να λέει εγώ έκανα ότι μπορούσα, έκανα έντιμο συμβιβασμό όπως μου ζητήσατε, αλλά αυτούς τους δίνεις κάτι και ζητάνε άλλα τόσα. Μήπως είναι καλύτερο να πάρουμε την βοήθεια του Σόιμπλε και να φύγουμε.

Ο διάλογος αυτός ελπίζω να μην γίνει πραγματικότητα, αλλά τίποτα μην αποκλείετε έτσι όπως πάει η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση και αυτή εάν φτάσει Απρίλιο ή ακόμα 
χειρότερα Ιούνιο-Ιούλιο και τα χρήματα στερέψουν, τότε τίποτα δεν αποκλείεται.

Εάν γίνει κάτι τέτοιο, θα έρθουν να τα αγοράσουν όλα, αυτοί που έχουν λεφτά στο εξωτερικό σε τιμή ευκαιρίας, σε ένα κράτος που θα μοιάζει πλέον με τριτοκοσμικό.
Μετά θα φαίνονται όλα καλά, αλλά για ποιον όλα καλά.;


Δημήτρης Τζελέπης / Φοιτητής του ΔΠΘ / μέλος ΟΝΝΕΔ Ροδόπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: