Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Το αδιέξοδο και η καταιγίδα που περιμένει

Ημέρα απεργίας σήμερα, δεν λειτουργεί τίποτα στη χώρα. Ίσως μία ιστορική ημέρα όπως χαρακτηρίστηκε από κάποιους. Βγήκαν να διαδηλώσουν για το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου με το ...
... τραγούδι του Βασίλη Παπακωσταντίνου «δεν πάει άλλο» να βγαίνει από τα χείλη τους. Η χώρα κατέβασε ρολά και οι τεράστιες συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα και σε όλα τα αστικά κέντρα θύμιζαν τις κινητοποιήσεις του 2010 και 2011.
 Τώρα στα πολιτικά, ο κ. Τσίπρας μοιάζει να έχει τα διλήμματα που είχε ο Σαμαράς το 2014 με όλα αυτά που έχει να διαπραγματευθεί. 
Επιπλέον, η κυβέρνησή του πρέπει να τρέξει τα hotpsots και τις δεσμεύσεις που έχει από την Ευρώπη και αυτά τα θέματα θα πρέπει να είναι έτοιμα, ώστε να τα πάρει και να τα παρουσιάσει στην Σύνοδο κορυφής 18-19 Φεβρουαρίου, αλλιώς θα ζωντανέψει η έξοδος από την ζώνη Σένγκεν και τη «μεταφορά» των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Τουρκία στα Σκόπια. Αυτό θα δημιουργήσει ακόμη ένα πρόβλημα στη χώρα μας, την ονομασία των Σκοπίων. 
 Την ώρα που χθες με δήλωση του ο Σόιμπλε μπήκε ξανά στις διαπραγματεύσεις, είπε ότι με ένα Grexit η Ελλάδα θα είχε πονέσει μία φορά και τώρα πονάει πολλαπλώς. 
Γρίφος αυτό που είπε για την υποτίμηση του νομίσματος, άλλωστε ο Σόιμπλε συνηθίζει να μιλάει με γρίφους. 
Εάν δεν μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτά που πρέπει να κάνουμε, οι δυνάμεις του ανθελληνισμού στην Ευρώπη θα ξαναζωντανέψουν. Τότε δεν θα έχουμε να κάνουμε μόνο με αυτό, εάν τραβήξει πολύ η αξιολόγηση, που πιθανόν είναι να την δούμε να τελειώνει με το βάψιμο τον κόκκινων αυγών, αλλά με το σούβλισμα του οβελία. 
Δεν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο αυτό θα έχουμε και πολλούς χιλιάδες πρόσφυγες στο έδαφος μας. Ένα εκρηκτικό μείγμα.  
Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε να μην σαγηνέψουν οι σειρήνες του αντιευρωπαϊκού ανθελληνισμού τον κ. Τσίπρα, γιατί ο πειρασμός μπορεί να γίνει μεγάλος και να αποδειχθεί καταστροφικός τόσο για τον ίδιο όσο και για τη χώρα. 
Παράλληλα, όμως πιο βόρεια θα δυναμώνουν τη γοητεία τους και οι σειρήνες του ανθελληνικού λαϊκισμού. Και όπως έχουμε δει, όταν συνδυάζονται οι σειρήνες του Βορρά με αυτές του Νότου, χωρίς την παρουσία ισχυρής πολιτικής ηγεσίας, η καταιγίδα δεν αργεί να ξεσπάσει. 
Συμπέρασμα, ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο, το οποίο διακονούμε και σε μία καταιγίδα που ευχόμαστε να μην ξεσπάσει. Γιατί εάν ξεσπάσει θα μας βρει χωρίς σχέδιο και χωρίς σανίδα σωτηρίας. 
Δημήτρης Τζελέπης / Φοιτητής του ΔΠΘ / μέλος ΟΝΝΕΔ Ροδόπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: