Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Ο Αυστριακός πρόεδρος δηλώνει... έκπληκτος για την απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη της Βιέννης

Έκπληκτος για τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στην Διάσκεψη της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια δηλώνει ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ. «Σε ό,τι ...
... αφορά τη σύνθεση των συμμετεχόντων, έμεινα έκπληκτος που δεν ήταν ανάμεσά τους η Ελλάδα, κάτι που το επισήμανα», δήλωσε χαρακτηριστικά στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, υπονοώντας πως την επισήμανση για την απουσία της Ελλάδας έκανε ο ίδιος κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο στη Βιέννη, στην οποία είχε συγκαλέσει έκτακτα την ηγεσία και μέλη της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.
Ωστόσο, δεν σχολίασε τις εκτιμήσεις αναλυτών στη Βιέννη, πως η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο δεν ήταν τίποτε άλλο παρά «παρέμβαση» του στη «χαοτική» πολιτική της αυστριακής κυβέρνησης στο προσφυγικό ζήτημα, με κορύφωμα τη Διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια, που έχει προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Αυστριακός πρόεδρος τόνισε πως ο ίδιος είναι «ένας άνθρωπος του διαλόγου και της συζήτησης».
Ο Αυστριακός πρόεδρος θεωρείται φιλέλληνας, γνώστης της ιστορίας της Ελλάδας, όπως και της αρχαίας ελληνικής γλώσσας.
Ο ίδιος, μάλιστα, γνωρίζει την χώρα πολύ καλά τόσο από τις επανειλημμένες επίσημες επισκέψεις του στο παρελθόν είτε ως πρόεδρος της αυστριακής Βουλής παλαιότερα, είτε ως πρόεδρος της Δημοκρατίας από το 2004, με την τελευταία του επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα να είναι τον Οκτώβριο του 2014 στον τότε πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, όσο και από ιδιωτικές του επισκέψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: