Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Game over: Η τρόικα «τελειώνει» τον Τσίπρα!

Οι Ευρωπαίοι εταίροι και το ΔΝΤ τον έχουν τελειώσει... απλά δεν του το έχουν πει ακόμα κατάμουτρα. Ο λόγος για τον Αλέξη Τσίπρα που δείχνει πλέον να έχει ...
... χάσει κάθε πλεονέκτημα διαχείρισης των διαπραγματεύσεων και της κρίσης.
Η ευθεία απειλή της Κομισιόν για διετή ποινή αποκλεισμού της χώρας από τη ζώνη Σένγκεν είναι «καρμπόν» ο εκβιασμός του Σόιμπλε για Grexit, απλά είναι διαμορφωμένος με άλλο περιτύλιγμα.
AdTech Ad
Πριν βιαστούμε να μιλήσουμε πάλι για τους... κακούς Ευρωπαίους, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έβαλε πάλι αυτογκόλ, αφού πρώτος συνέδεσε το προσφυγικό με το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας για να πιέσει με τον τρόπο αυτό και την Μέρκελ και την Κριστίν Λαγκάρντ.
Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας απέτυχε παταγωδώς και οι μέθοδοι με τις οποίες επιχείρησε να πιέσει την τρόικα, γύρισαν μπούμερανγκ κατά της χώρας μας.
Το προσφυγικό και οι ερασιτεχνισμοί στην αντιμετώπισή του καθώς και οι διπλωματικές ήττες από μία ανύπαρκτη εξωτερική πολιτική σε όλα τα μέτωπα, απειλούν τη χώρα με διεθνή απομόνωση.
Μόλις ο κ. Τσίπρας συνέδεσε το προσφυγικό με το δημοσιονομικό, οι δανειστές γύρισαν τούμπα το παιχνίδι και τώρα απειλούν τη χώρα μας με έξοδο από τη συνθήκη Σένγκεν κάτι που ουσιαστικά σηματοδοτεί την πολιτική απομόνωση της Ελλάδας από το αποκαλούμενο Ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο κ. Τσίπρας είναι το γεγονός ότι δεν κατάφερε να αποσπάσει την παραμικρή δέσμευση από τη Γερμανίδα Καγκελάριο κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε μαζί της.
Για άλλη μια φορά η Μέρκελ τον παρέπεμψε στους θεσμούς και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, τον ρώτησε και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη!!!
Επικοινωνιακά δηλαδή, η Μέρκελ τον «έσφαξε» με το γάντι, όπως συνηθίζει να κάνει με όλους τους Έλληνες πρωθυπουργούς.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι δανειστές δεν θέλουν να τον «αποκαθηλώσουν» μέσω εκλογών. Τον οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε... εθελούσια έξοδο.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/667805/game-over-h-troika-teleionei-ton-tsipra#ixzz3zTISvva5

Δεν υπάρχουν σχόλια: