Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

Βασίλης Σπανάκης | Ένας μαραθωνοδρόμος επικεφαλής στο οργανωτικό της ΝΔ

Ένας μαραθωνοδρόμος μεγάλων αποστάσεων, «παιδί» της ΟΝΝΕΔ και άνθρωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο ...
.... οικονομολόγος Βασίλης Σπανάκης αναλαμβάνει τη νευραλγική γραμματεία οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας. 
Η κρίσιμη αυτή θέση που γίνεται σημαντικότερη ενόψει του συνεδρίου του κόμματος, πήγε σε έναν από τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος θα αποτελέσει μαζί με τους Λευτέρη Αυγενάκη και Ανδρέα Παπαμιμίκο, τους βασικούς κρίκους αυτής της διαδρομής. 

Ο Βασίλης Σπανάκης, είναι 39 ετών, οικονομολόγος με πλούσιο βιογραφικό. Έχει αποφοιτήσει από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στον Εσωτερικό Έλεγχο και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το City University του Λονδίνου. 
 Έχει πλούσια συνδικαλιστική και αυτοδιοικητική εμπειρία. Έχει εκλεγεί τρεις φορές στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και είναι Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας για τον Οικονομολόγο στο Δημόσιο Τομέα. Είναι Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων. 
Σε ηλικία 29 ετών ήταν Υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Μοσχάτου καθώς και το 2010 στο διευρυμένο Καλλικρατικό Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου οπού συγκέντρωσε τα υψηλότερα ποσοστά της παράταξης ως Υποψήφιος στη συγκεκριμένη περιοχή. 
 Προέρχεται από τα σπλάχνα της Νέας Δημοκρατίας, πρωτοξεκίνησε τα βήματα του από Υπεύθυνος Μαθητικού (Μ.Α.ΚΙ) της Ο.Ν.ΝΕ.Δ Μοσχάτου και ενεργό στέλεχος της ΔΑΠ ΑΣΟΕΕ κατά τα φοιτητικά του χρόνια. 
Είναι παντρεμένος με την αρχιτεκτόνισσα Σμαράγδα Μαλακάτε, με την οποία έχουν αποκτήσει έναν γιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: