Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ακυρώθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης AGROTICA 2016 και έπεσε ξύλο στους αγρότες [video]

Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα και ενώ οι αγρότες περίμεναν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου στην ...
.... είσοδο της ΔΕΘ για τα εγκαίνια της έκθεσης AGROTICA 2016, ήρθε η ανακοίνωση για την ακύρωση της προγραμματισμένης φιέστας.

Εξαγριωμένοι αγρότες, που υπολογίζονται περίπου στις 15.000, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς μπροστά στην Έκθεση για να εμποδίσουν τον υπουργό να φτάσει στο χώρο.
Από το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται αγρότες, κραδαίνοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ενώ ο Λευκός Πύργος "βούλιαξε" στα τρακτέρ
  Μάλιστα έξω από το Βελλίδειο σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε αγρότες και ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να μην επιτρέψουν στους αγρότες να μπουν μέσα στο χώρο.
Στο video που ακολουθεί οι αγρότες "εισβάλλουν" στον χώρο της έκθεσης:

Στο επόμενο video περιγράφονται τα επεισόδια μεταξύ αγροτών και αστυνομικών:

Και στο τρίτο video, εντυπωσιακές εναέριες λήψεις από το συλλαλητήριο των αγροτών Θεσσαλονίκη στην Έκθεση Agrotica 2016 [by Foto ΤΡΥΨΑΝΗΣ] :

Και ακολουθεί η ανακοίνωση ματαίωσης των εγκαινίων από την ΔΕΘ-HELEXPO: 

"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ AGROTICA :

"Η ΔΕΘ-HELEXPO, θέλοντας να διασφαλίσει το γεγονός ότι η AGROTICA είναι μια γιορτή του πρωτογενούς τομέα, μια συνάντηση του αγροτικού κόσμου και μια κορυφαία εκδήλωση για την πόλη της Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπόψη τις κινητοποιήσεις των αγροτών και σεβόμενη την επιλογή τους να διαμαρτυρηθούν για τα αιτήματα τους την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, αποφάσισε, προκειμένου να μην υπάρξουν εντάσεις και να διατηρηθεί το επιχειρηματικό αλλά και γιορτινό κλίμα της μεγαλύτερης των τελευταίων ετών AGROTICA, να ματαιώσει την τελετή των εγκαινίων που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:00 στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης. 
Η Διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου που ήρθε στην πόλη μας για να εγκαινιάσει την έκθεση, καθώς επίσης και να ζητήσει συγνώμη από τους προσκεκλημένους για την αναστάτωση. 
Προσκαλούμε τον αγροτικό κόσμο να συμμετέχει στην μεγάλη γιορτή του πρωτογενούς τομέα στην 26η AGROTICA η οποία θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι και την Κυριακή 31/01/2016.""

Δεν υπάρχουν σχόλια: