Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Πανικός στους νεοκαραμανλικούς από την ξέφρενη κούρσα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μόνο αν ψηφίσουν τα δένδρα θα κερδίσει ο Μειμαράκης
Πανικός στους καραμανλικούς από την τρελή κούρσα του Κυριάκου και αναζητούν πρόθυμα δένδρα ώστε να τα εξαναγκάσουν να ψηφίσουν Μειμαράκη. Πάνω στην ...
.... απόγνωσή τους εμφανίζουν δημοσκοπήσεις που δίνουν τον Μειμαράκη να προηγείται με 80% σε μια προσπάθεια να επηρεάσουν τους πιο ανόητους εκ των γαλάζιων ψηφοφόρων. 
Κι όμως η πραγματικότητα είναι ότι ο Κυριάκος σαρώνει και μόνο με λαθροχειρία θα μπορούσε να χάσει τις εκλογές.Pe2t8H7
Η προοπτική εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας θα αποτελούσε σημείο καμπής για το Ελληνικό πολιτικό σκηνικό, αναφέρει σε άρθρο της η Wall Street Journal. 
Ο  δημοσιογράφος Simon Nixon στο άρθρο του στην αμερικανική εφημερίδα με τίτλο «Ακτίδα Ελπίδας του Νέου Έτους για την Ελλάδα», αναφέρει ότι η προοπτική εκλογής του κ. Μητσοτάκη θα αποτελούσε σημείο καμπής καθώς «θα άνοιγε η πόρτα ώστε η Νέα Δημοκρατία να επανατοποθετηθεί σαν ένα μοντέρνο κεντροδεξιό κόμμα, υπέρμαχο της επιχειρηματικότητας, το οποίο θα μπορούσε να συσπειρώσει τις κεντρώες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα».
Αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες σύμφωνα με την Αμερικανική εφημερίδα. «Μια αναμορφωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία, ικανή να ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση, θα πίεζε τον ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί στις φιλόδοξες αλλά κυρίως ανεκπλήρωτες μεταρρυθμιστικές του υποσχέσεις. Θα αναπτέρωνε επίσης το ηθικό του δοκιμαζόμενου ιδιωτικού τομέα, η τύχη του οποίου είναι καθοριστική για την προοπτική της Ελληνικής οικονομίας».
Αλλά μια νίκη του κ. Μητσοτάκη θα είχε απήχηση και πέραν της Ελλάδος, τονίζει ο Simon Nixon. «Θα έστελνε το μήνυμα ότι πολιτική ανανέωση στην Ευρώπη είναι εφικτή, ακόμα και υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες».
http://kourdistoportocali.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: