Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

"Η χώρα χρειάζεται νέες λύσεις, όχι νέα σχήματα"


Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού της Θεσσαλονίκης TV 100, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, είπε ...
... σχολιάζοντας τα σενάρια περί συνεργασιών: «Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα δεν είναι νέα σχήματα, αλλά νέες λύσεις. Πρέπει να αλλάξουμε το βαθύ κομματικό κράτος, να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα των νέων. Πρέπει τις 4-5 απόλυτες προτεραιότητες που έχουμε ως Κίνημα να τις συζητήσουμε, να δούμε αν συμφωνούμε με κάποιους και μετά να συζητήσουμε το οποιοδήποτε επόμενο βήμα».

«Ένα κόμμα του 4% πρέπει να προσφέρει λύσεις και να προσπαθεί να συνεργάζεται και με άλλα κόμματα, ώστε να γίνονται αυτές οι λύσεις πραγματικότητα» υπογράμμισε.

«Οι χαρακτηρισμοί Κεντροαριστερά και Κεντροδεξιά έχουν “τελειώσει”. Αυτό αποδεικνύεται και από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως “κεντροαριστερός” και που όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Υπάρχουν οι δυνάμεις της συντήρησης και οι δυνάμεις της μεταρρύθμισης. Οι δυνάμεις του λαϊκισμού και η προοδευτική κοινωνία» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Αναφερόμενος στις δύο δημοσκοπήσεις που κυκλοφόρησαν αυτή την εβδομάδα είπε: «Είναι πολύ πρόωρο οποιοδήποτε ασφαλές πολιτικό συμπέρασμα, καθώς είναι πολύ μικρή η συσπείρωση των κομμάτων αυτή τη στιγμή».

Και πρόσθεσε: «Το Ποτάμι θα συνεχίσει την πορεία του χωρίς να κοιτάζει τις δημοσκοπήσεις γιατί εκείνο που το ενδιαφέρει δεν είναι οι ποσοτικοί όροι της πολιτικής αλλά οι ουσιαστικοί όροι της πολιτικής. Εμείς είμαστε εδώ για να προτείνουμε αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και τις λύσεις που θα οδηγήσουν στο να ζούμε σε μια καλύτερη χώρα».

Για το Ασφαλιστικό είπε: «Η κυβέρνηση δεν έχει προτείνει ασφαλιστικό αλλά έχει κάποιες ιδέες για αυτό τις οποίες έχει δώσει προς έγκριση στην “καταραμένη”, κατ’ αυτήν τρόικα. Η συγκεκριμένη πρόταση βαδίζει στα κακά χνάρια του παρελθόντος, καθώς επιβαρύνει πολύ τον κόσμο της εργασίας. Θεωρεί ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι εισπράκτορες του κράτους καθώς θα δουλεύουν και θα εισπράττουν μόνο και μόνο για να πληρώνουν φόρους και εισφορές στα ταμεία».

»Δεν μπορεί αυτός που δουλεύει παραπάνω να θρέφει κι εκείνον που δεν δουλεύει. Πρέπει να εξορθολογιστεί το ασφαλιστικό. Δεν μπορεί ο κόσμος της εργασίας να σηκώνει όλο το φορτίο και αντί να επιβραβεύεται να τιμωρείται από το ασφαλιστικό».

Για την υπόθεση των Σκουριών τόνισε: «Η συμπεριφορά της κυβέρνησης είναι εξαιρετικά επιπόλαιη και ύποπτη. Η κυβέρνηση που λέει “ναι” σε όλα ψάχνει να βρει ένα εξιλαστήριο θύμα ώστε να πει “δεν έχω ξεπουληθεί στους Γάλλους και τους Γερμανούς και στις Σκουριές θα υποστηρίξω εκείνους που διαμαρτύρονται”».

Δεν υπάρχουν σχόλια: