Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ένας χρόνος Αριστερής διακυβέρνησης του τόπου!

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας ανέλαβαν τα ηνία της χώρας. Πολλοί πίστεψαν στην αλλαγή που δυνητικά μπορούσε να φέρει, άλλοι τον ψήφισαν από ...
... αγανάκτηση, γιατί είδαν κάτι το νέο. Όλοι αυτοί απογοητεύτηκαν γιατί ο κ. Τσίπρας αποδείχτηκε ότι δεν κατάφερε να εκπροσωπήσει το νεωτεριστικό και φρέσκο.
 Από τη συνέντευξη του Βαρουφάκη στον ΣΚΑΙ καταλάβαμε πόσο κοντά πέρασε η καταστροφή. Ήταν πολύ κοντά. Ακούσαμε για Plan X που ηγούνταν ο ίδιος και είχε την ευθύνη του. 
Τις πτυχές της διαπραγμάτευσης αρχίζουμε να τις μαθαίνουμε τώρα μέσα από διάφορες αλληλογραφίες. Ο κ. Τσίπρας μέσα στο 2015 κέρδισε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Αλλά ο κόσμος που τον εμπιστεύθηκε και τον έστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου τώρα είναι στο δρόμο και αντιδρά και τον απειλεί να τον ρίξει. Τι οξύμωρο! 
Στις προεκλογικές ομιλίες πέρυσι έκανε πολλές δηλώσεις που έμειναν όμως δηλώσεις, όπως κατάργηση του ΕΝΦΙΑ χαρακτηρίζοντας τον ως έναν παράλογο φόρο, διακήρυττε σε όλους τους τόνους ότι θα δώσει 13η σύνταξη. 
Προεκλογικές υποσχέσεις που τον έφεραν στην εξουσία. Το μεγαλύτερο πολιτικό λάθος του Τσίπρα είναι ότι είπε ότι θα καταργήσει τα Μνημόνια με έναν νόμο και ένα άρθρο και αναγκάστηκε να υπογράψει και άλλο στις 12 Ιουλίου. 
 Βγήκε και είπε mea coulpa για το πως είχε καταλάβει τα πράγματα, όσον αφορά τις τράπεζες, την διαπραγμάτευση και ότι συνεχώς του έδιναν τελεσίγραφα. 
 Μέσα από όλα αυτά καταλάβαμε ότι υπάρχει δυαρχία ανάμεσα σε δύο κόσμους, των Βρυξελλών και τον δικό μας. Αλλιώς την καταλαβαίναμε εμείς την διαπραγμάτευση και αλλιώς οι έξω. 
 Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας φανταζόταν αλλιώς τον έναν χρόνο διακυβέρνησης του. 
Όχι με μπλόκα στους δρόμους από τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες να διαδηλώνουν κάνοντας το κίνημα της γραβάτας. 
 Τέλος, κομματικοποιούν το κράτος και έρχονται οι δανειστές και μας λένε να μην κάνουμε κομματικούς διορισμούς γιατί αυτό επιβαρύνει το κόστος της αξιολόγησης. 
Ένας χρόνος Αριστεράς, ώρα να κάνουμε πίτες, φανουρόπιτες, γλυκά να βγούμε στους δρόμους και να γιορτάσουμε. Μην ξεχάσουμε να γιορτάσουμε 5 Ιουλίου το Ιστορικό ΟΧΙ , 14 Αυγούστου το ένα χρόνο Αριστερό μνημόνιο και 20 Σεπτέμβρη την δεύτερη επανεκλογή του Τσίπρα με την εντολή αυτή την φορά να εφαρμόσει το Μνημόνιο και όχι να το σκίσει. 
 Ε ρε γλέντια! Τα Go back Mr Σόιμπλε και Go back Mrs Μέρκελ και Go back συντηρητική νομενκλατούρα της Ευρώπης που πήγαν; Απορροφήθηκαν από τον αέρα ; Γιορτάστε γιατί από την χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού όλα βαίνουν στο σωστό ρυάκι.

Δημήτρης Τζελέπης / Φοιτητής του ΔΠΘ / μέλος ΟΝΝΕΔ Ροδόπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: