Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Στο βίντεο-σάλος για τα γενέθλια του ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν και την υπεράσπιση Κουρουμπλή για τον ανηψιό του

Όπως είχε αποκαλύψει το protothema.gr o τότε υπουργός Υγείας είχε διορίσει τον ανηψιό του στο νοσοκομείο ....... ΕΛΠΙΣ μετά από «φωτογραφική» προκήρυξη

Τους δημοσιογράφους επιχείρησε να στοχοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο εορταστικό του βίντεο για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας όμως μετά την πρώτη γκάφα και τη στήριξη του ΟΧΙ από τους ακροδεξιούς της Μαρί Λεπέν που προβλήθηκε, υπήρξε κι άλλη ατυχής στιγμή. Ενώ λοιπόν επιχειρήθηκε να φανεί το πόσο επιθετικοί ήταν σε τηλεοπτική τους αναμέτρηση οι δημοσιογράφοι Όλγα Τρέμη και Γιάννης Πρετεντερης απέναντι στον Παναγιώτη Κουρουμπλή (σ.σ. προφανώς επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος υπουργός για να αξιοποιηθεί από το κυβερνών κόμμα επικοινωνιακά το πρόβλημα υγείας που έχει και να καταστεί συμπαθής), αγνοήθηκε το θεμα συζήτησης των τριών. Ποιο ήταν αυτό; 

Το πλήρες βίντεο αφορά στην πρόσληψη από το παράθυρο κα με τρόπο φωτογραφικό του ανηψιού του τοτε υπουργού Υγείας Λευτέρη Κουρουμπλή στο νοσοκομείο ΓΝΑ ΕΛΠΙΣ που αποκάλυψε εντός των ημερών του δημοψηφίσματος το protothema.gr. Οι δύο δημοσογράφοι στη διάρκεια της εκπομπής ζήτησαν εξηγήσεις για τον διορισμό αυτό που έγινε μέσα στο χαμό των δύσκολων καλοκαιρινών ημερών με το δημοψήφισμα σε εξελιξη και τα capital controls, με τον υπουργό να επιτίθεται προφανώς γιατί γνώριζε την απόφαση που πήρε "από το παράθυρο". Μάλιστα ο κ. Πρετεντέρης σε έντονο ύφος εγκάλεσε τον υπουργο λέγοντας του 'εγώ δεν έχω διορίσει τον ανηψιό μου στο Δημόσιο" με αποτέλεσμα ο κ. Κουρουμπλής να έλθει σε δυσκολη θέση δίχως όμως να απαντήσει επί της ουσίας μια καταγγελία που έχει αποδειχθεί. 

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κ. Κουρουμπλής μετά την σχετική μας αποκάλυψη την Πέμπτη 2 Ιουλίου, μόλις τρεις ημέρες πριν το δημοψήφισμα, είχε τηλεφωνήσει στην εφημερίδα μας για να ζητήσει να "κατέβει" το θέμα, επικαλούμενος την κατάσταση υγείας του ανηψιού του, μη απαντώντας όμως για ποιο λόγο τον είχε προηγουμένως φωτογραφικά "βολέψει". 

Συγκεκριμένα, ο κ. Λευτέρης Κουρουμπλής, ανιψιός του Υπουργού διορίστηκε ως επικουρικός ιατρός για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών στο ΓΝΑ ΕΛΠΙΣ, με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Ο Υπουργός Υγείας τότε προκήρυξε  θέση επικουρικού  οδοντιάτρου στο νοσοκομείο  Ελπίς  που  δεν  ήταν σε καμία περίπτωση αναγκαίο, ενώ αντίθετα για κλινικές  με μεγάλες ελλείψεις γιατρών  όπως στη χειρουργική, όπου υπηρετούν 2 μόνιμοι, 1 επικουρικός και 1 με απόσπαση,  δεν  προκηρύχτηκε καμία θέση.

Στο 1΄07΄΄ το επίμαχο απόσπασμα:


Δεν υπάρχουν σχόλια: