Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Λευκός Οίκος | Δεν θα επιβάλουμε λύση στο πρόβλημα του χρέους, αλλά έχουμε ιδέες

Ο Μπεν Ρόουντς, στενός συνεργάτης του Αμερικανού Προέδρου, με τον Μπάρακ Ομπάμα
Ο Λευκός Οίκος δεν θα σταματήσει να ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους για να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με την Ελλάδα στην αντιμετώπιση του χρέους, αλλά δεν θα ...
... επιβάλει τη λύση σ’ αυτό το πρόβλημα.
Η τοποθέτηση έγινε από τον Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτή σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Ομπάμα, στη διάρκεια ενημέρωσης στο Κέντρο Ξένων ανταποκριτών, στην Ουάσιγκτον.
Ο κ. Ρόουντς είπε ότι θα προσφέρουμε τις ιδέες και τη βοήθεια μας με διάφορους τρόπους αλλά δεν θα βρεθούμε στη μέση (των συζητήσεων). Θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τα μέρη για την επίλυση του ζητήματος γιατί αυτό είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού, τόνισε ο προεδρικός σύμβουλος.
Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικές θυσίες και έχει πάρει σημαντικές αποφάσεις. Επίσης, είπε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν προσπαθήσει να επιλύσουν το πρόβλημα», και τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται μόνο να δει να επιλύονται τα προφανή δομικά και διαρθρωτικά προβλήματα αλλά θέλει να δει να επανέρχονται και οι ευκαιρίες για τους Ελληνες πολίτες.
Σύμφωνα με τον κ. Ρόουντς, οι προσφυγικές ροές επιβαρύνουν την όλη κατάσταση στην Ελλάδα. Εμείς, τόνισε, υποστηρίζουμε τις προσπάθειες αντιμετώπισης του προσφυγικής κρίσης και το έχουμε συζητήσει με τις ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: