Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Νέα εποχή στην on line τηλεόραση με την Netflix

Σε 130 νέες χώρες μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα θα μεταδίδεται πλέον ζωντανά το ψηφιακό τηλεοπτικό πρόγραμμα της ...
... δημοφιλούς πλατφόρμας Netflix. Η ανακοίνωση έγινε στο Λας Βέγκας κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης έκθεσης τεχνολογίας CES 2016, από τον Reed Hastings, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Netflix.
Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία εκπληρώνει το στόχο της να είναι η πρώτη παγκόσμια οn line πλατφόρμα μετάδοσης τηλεοπτικού περιεχομένου. Η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε 60 χώρες σε Αμερική και Ευρώπη. «Αυτή τη στιγμή είμαστε οι αυτόπτες μάρτυρες της γέννησης ενός παγκόσμιου δικτύου TV», δήλωσε με αποφασιστικότητα ο Reed Hastings, ενώπιον του κοινού στην ομιλία του στο Λας Βέγκας. 
Η Netflix κάνει ντεμπούτο σε 130 νέες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Πολωνίας και της Σιγκαπούρης και της Ινδίας, σε μια αγορά που μεταξύ άλλων κάθε μέρα ενεργοποιούνται 1,2 εκατομμύρια έξυπνα κινητά. Αναφορικά με την παρουσία της Netflix στην Κίνα ο Ηastings τόνισε πως απαιτούνται επιπλέον άδειες από την κινεζική κυβέρνηση και δουλεύουν με υπομονή προς αυτή την κατεύθυνση. Πιστεύει ότι θα πετύχουν να εισέλθουν και σε αυτή την αγορά, αλλά θα πάρει αρκετό χρόνο.

Σύμφωνα με τον Hastins,η Netflix είναι η πιο φθηνή, σύγχρονης τεχνολογίας εναλλακτική λύση παροχής τηλεοπτικού περιεχομένου στον κόσμο απέναντι στο παρόν παρωχημένο επιχειρηματικά μοντέλο συνδρομητικών τηλεοράσεων. 
 Το 80% των πελατών της εταιρείας προέρχεται από αγορές εκτός ΗΠΑ, και το προφίλ της όσον αφορά τους πελάτες της προσομοιάζει με αυτό της Google. O μακροπρόθεσμος στόχος της εταιρείας στην πλήρη ανάπτυξη της είναι τα 450 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως. Ήδη έχει φτάσει τα 74,3 εκατομμύρια συνδρομητές. Βασική επιδίωξη είναι η παροχή κοινού περιεχομένου σε όλους τους συνδρομητές της, και για την νέα χρονιά έχει σχεδιάσει τη δημιουργία πρωτότυπων σειρών σε διάφορες χώρες του κόσμου.
Στην Ελλάδα η δημοφιλής “on-demand Internet streaming media” υπηρεσία ενεργοποιείται πλέον και επίσημα οι πρώτες 30 ημέρες προσφέρονται εντελώς δωρεάν, προκειμένου οι χρήστες να δοκιμάσουν το περιεχόμενο της. Το ελληνικό κοινό στην παρούσα φάση μπορεί να πραγματοποιήσει κανονικά εγγραφή, να επιλέξει τον τύπο των συσκευών μέσω των οποίων θα παρακολουθεί τα προγράμματα αφού επιλέξει μοντέλο συνδρομής:

€7.99 το μήνα (ταυτόχρονη θέαση σε 1 συσκευή/οθόνη με ποιότητα SD)
€9.99 το μήνα (ταυτόχρονη θέαση σε 2 συσκευές/οθόνες με ποιότητα ΗD)
€12 το μήνα (ταυτόχρονη θέαση σε 4 συσκευές/οθόνες με ποιότητα HD/UHD)


http://www.naftemporiki.gr/finance/story/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: