Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Κυριάκος Μητσοτάκης | Ένας φιλελεύθερος αντάρτης

Στην υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται σήμερα εκτενώς η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) υπό τον ...
.... τίτλο «Ένας ‘φιλελεύθερος’ αντάρτης θέλει να προκαλέσει τον Τσίπρα (σε μονομαχία)».
«Εάν το να τάσσομαι υπέρ βασικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα εκσυγχρονίσουν την οικονομία της Ελλάδας στα πρότυπα της Δύσης και θα την καταστήσουν πιο ανταγωνιστική με κάνει φιλελεύθερο, τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό», λέει προς την FAZ ο Κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στον αντίπαλό του για την προεδρία της ΝΔ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος τον χαρακτήρισε «νεοφιλελεύθερο». Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η Ελλάδα πρέπει να αναπληρώσει πολύ χαμένο έδαφος και πολλοί ψηφοφόροι το γνωρίζουν αυτό.
Όπως σχολιάζει η εφημερίδα, «πράγματι, ακόμη και πέρα από τα κομματικά του σύνορα ο Μητσοτάκης έχει γεννήσει την ελπίδα ότι στις επόμενες εκλογές, ενδεχομένως πολύ σύντομα, θα μπορούσε να αποτελέσει στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση στον αριστερό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ακόμη και πρώην Σοσιαλδημοκράτες, που είδαν τα ποσοστά του πάλαι ποτέ μεγάλου κόμματός τους να υποχωρούν στο 6 %, αρχίζουν να βλέπουν στον Μητσοτάκη έναν φέρελπι υποψήφιο».
Πηγή: Deutsche Welle


Δεν υπάρχουν σχόλια: