Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Κυριάκος - Αλέξης | Συμφώνησαν ότι διαφωνούν

Κάτι παραπάνω από μιάμιση ώρα κράτησε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το ...
.... μεσημέρι της Τρίτης. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα περιβάλλον έντονης σύγκρουσης κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή του διορισμούς σε κρατικές θέσεις. Ο πρόεδρος της ΝΔ πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου λίγα λεπτά πριν τις 3 το μεσημέρι συνοδευόμενος από τον Γιώργο Κουμουτσάκο, τον Μιχάλη Μπεκίρη και τον Μακάριο Λαζαρίδη. Εκεί τον υποδέχθηκε ο Νίκος Παππάς ο οποίος τον οδήγησε στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα.
Υποδεχόμενος τον κ. Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η εκλογή του κλείνει και έναν ηλικιακό κύκλο, ωστόσο, μένει να αποδειχθεί πως η νέα γενιά μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας καθαρής πολιτικής αντιπαράθεσης, με επιχειρήματα, με ιδέες και ταυτόχρονα και μιας ειλικρινούς ανταλλαγής πληροφοριών και ενημέρωσης για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι η παρουσία του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη κλείνει και έναν κύκλο κακής παράδοσης μη επικοινωνίας ανάμεσα σε δύο θεσμικούς παράγοντες του τόπου και δεσμεύτηκε πως σε ό,τι τον αφορά θα είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή, να παράσχει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλήρη ενημέρωση για τα μεγάλα ζητήματα.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρξει προσπάθεια συνεννόησης για θεσμικά ζητήματα όπως επιβάλλει το Σύνταγμα. 
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρχει πολιτική αντιπαράθεση και ότι προσβλέπει σε μια ειλικρινή συζήτηση. «Είναι σαφές ότι διαφωνούμε σε πολλά και θα εξακολουθούμε να διαφωνούμε σε πολλά. Έχω έντονη ανησυχία για πολλά ζητήματα που θα συζητήσουμε» σημείωσε.
Και συνέχισε: «Από κει και πέρα οι δίαυλοι επικοινωνίας θα είναι ανοιχτοί. Η ίδια η πολιτική αντιπαράθεση είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολιτισμένη και σε επίπεδο Βουλής, αλλά και σε επίπεδο του γενικότερου πολιτικού διαλόγου».
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρωθυπουργός του έθεσε το θέμα του ΕΣΡ τονίζοντας πως «πρέπει να ξεμπλοκάρει και  να επιλεγεί καινούργιο για να προχωρήσουν οι άδειες». 
Επίσης ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση για το ΔΝΤ ενώ του ζήτησε να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση. «Το πρόβλημα είναι η αδιαφάνεια», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: