Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη #tinkyriaki_metonkyriako

Η εκλογική ανατροπή που θα οδηγούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο τιμόνι του κόμματος,  σηματοδοτεί αλλαγή γενιάς και στην αξιωματική αντιπολίτευση, που ...
.... από μόνη της μπορεί να αλλάξει και τους κανόνες της αντιπαράθεσης με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα μπορούσε να οδηγήσει και σε ένα τέλος εποχής για μια ολόκληρη γενιά κομματικών στελεχών τα οποία θα βρεθούν, σχεδόν αναπόφευκτα, εκτός κομματικής πυραμίδας.
Και αυτός, πάντως, θα πρέπει να πορευτεί με την ίδια Κοινοβουλευτική Ομάδα, στην οποία η απήχησή του είναι περιορισμένη - σε αντίθεση με τον Μεϊμαράκη.

Εκ των πραγμάτων, μια επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα καταγραφεί, πλην Μεϊμαράκη, ως ήττα και του Κώστα Καραμανλή και θα δρομολογήσει κινήσεις απομείωσης της ισχύος της καραμανλικής πτέρυγας - έστω κι αν ο ίδιος δεν ευνοεί μια εσωκομματική μάχη στρατοπέδων στο μετεκλογικό τοπίο.

Η ηγεσία Μητσοτάκη θα αντιμετωπιστεί ως μακράς πνοής ακόμη και από εσωκομματικούς αντιπάλους, ενώ θα διαμορφώσει με την πάροδο του χρόνου μια ομάδα των νέων μητσοτακικών στο γαλάζιο στερέωμα - που θα αντιμάχονται την ομάδα της λεγόμενης Λαϊκής Δεξιάς και τους καραμανλικούς, οι οποίοι θα κρατήσουν αποστάσεις από ένα σχέδιο «οικονομικού φιλελευθερισμού».

Ο ίδιος επενδύει σε μια διεύρυνση της ΝΔ έως τις παρυφές της Κεντροαριστεράς, που προφανώς θα συμπιέσει Το Ποτάμι, ακόμη και το ΠΑΣΟΚ, αλλά από την πλευρά Μεϊμαράκη προεξοφλούν ότι η «νεοφιλελεύθερη» αντίληψη του Μητσοτάκη θα αποξενώσει περαιτέρω το κόμμα από τη λαϊκή βάση του.  
     
Το σχέδιο των 111 ημερών
Τις άμεσες κινήσεις του για αλλαγή σελίδας στο κόμμα τις έχει προαναγγείλει με ένα σχέδιο 111 ημερών, στο οποίο ένα έκτακτο Συνέδριο στο τέλος Φεβρουαρίου έχει κυρίαρχη θέση. Και αυτός προκρίνει, για οικονομικούς λόγους, τη μετεγκατάσταση από τη Συγγρού, ενώ τη νέα προεδρική φρουρά αναμένεται να συγκροτήσουν ο Σάκης Μελιτσιώτης, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του, ο Νίκος Γεωργιάδης, πρώην βουλευτής Κέρκυρας, οπαδός του ευρωπαϊκού φιλελευθερισμού και υπεύθυνος της προεκλογικής καμπάνιας του, ο σύμβουλος Μιχάλης Μπεκίρης (πρώην βουλευτής Αχαΐας), ο υπεύθυνος οργανωτικού Θανάσης Νέζης και ο Μακάριος Λαζαρίδης επί του Τύπου.

Στο επιτελείο Μητσοτάκη, επενδύοντας και στον πρόεδρο της νεολαίας του ΕΛΚ Κώστα Κυρανάκη, δίνουν έμφαση στους νέους ευρωπαϊκούς διαύλους που μπορούν να ανοίξουν για τη ΝΔ, καθώς θεωρούν ότι η σχέση του Μεϊμαράκη με το ΕΛΚ θα εξακολουθήσει να είναι δύσκολη.

Για τις αλλαγές στην κομματική πυραμίδα, η αντικατάσταση του γραμματέα Παπαμιμίκου προεξοφλείται και με την επικράτηση Μητσοτάκη, ενώ σχεδιάζεται να ξεκινήσει άμεσα μια  εκστρατεία οικονομικής υποστήριξης της ΝΔ ώστε να υπάρξουν οικονομικές ανάσες που θα επέτρεπαν να υλοποιηθεί σύντομα και ένα σχέδιο αλλαγών στις δομές και τη λειτουργία του κομματικού μηχανισμού. Στο πλαίσιο αυτό θα επιδιωχθεί να ενισχυθεί και η εθελοντική συνεισφορά στο κόμμα.
Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: