Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Η εκλογή Μητσοτάκη θα αλλάξει τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού

Η εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είναι καλά νέα για το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Προσφέρει τη δυνατότητα στη ΝΔ να εκσυγχρονιστεί και να ...
.... γίνει ισχυρό κόμμα στα πλαίσια της ευρωπαϊκής Kεντροδεξιάς.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απόλυτα συγκεκριμένος στις πολιτικές του θέσεις, είναι σύγχρονος και μεθοδικός και έχει ένα προφίλ ήρεμης δύναμης. Θα βοηθήσει τη ΝΔ να βρει τον πολιτικό βηματισμό της και να ασκήσει πολιτική πίεση στην κυβέρνηση Τσίπρα ενώ θα προετοιμάζεται με αποτελεσματικό και δημιουργικό τρόπο, για την άσκηση της εξουσίας.
Το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ θα αντιμετωπίσουν κάποιες δυσκολίες επειδή η πολυσυλλεκτικότητα του κ. Μητσοτάκη εκφράζεται και στον δικό τους πολιτικό χώρο, ταυτόχρονα όμως θα αποκτήσουν ένα πρόσθετο κίνητρο για να βελτιώσουν τις πολιτικές επιδόσεις τους στα πλαίσια της ευρωπαϊκής στρατηγικής που έχουν χαράξει.
Τα νέα είναι καλά και για την κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία σε διάστημα λίγων μηνών θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια ανανεωμένη και ισχυρή ΝΔ η οποία θα έχει, πιθανότατα, και το δημοσκοπικό προβάδισμα. Ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του δεν θα μπορούν να καλύπτουν την κυβερνητική προχειρότητα και διάφορες προκλητικές επιλογές τους πίσω από γενικότητες και αφορισμούς. Θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένοι και αποτελεσματικοί για να συγκρατήσουν την πολιτική φθορά του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα έγκυρα διεθνή ΜΜΕ επισημαίνουν ότι με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ θα αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της και θα δεχθεί μεγαλύτερη πίεση η κυβέρνηση Τσίπρα. Προς το παρόν το Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να ξορκίσουν τη νέα πραγματικότητα με αναφορές σε έναν επιθετικό και αντιλαϊκό νεοφιλελευθερισμό που υποτίθεται ότι χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη και με την καταγγελία της οικογενειοκρατίας, παρά το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης εκλέχτηκε στην ηγεσία παρά την αντίθεση του συστήματος και των υποσυστημάτων της ΝΔ και μελών της οικογενείας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: