Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Βαρύτατο κακούργημα η προβολή του διαφημιστικού spot του ΣΥΡΙΖΑ από την ΕΡΤ

Η Ν.Δ. πρέπει να κινήσει ποινικές διαδικασίες για το χθεσινό δεκάλεπτο σποτ που προέβαλε η ΕΡΤ, κατά της διοίκησης της ΕΡΤ και των ...
... αρμόδιων υπουργών. 
Το χθεσινό δεκάλεπτο σποτ της ΕΡΤ, είτε αποτελεί πληρωμένη πολιτική διαφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία θα πρέπει να ελεχθεί η διοίκηση της ΕΡΤ, γιατί δεν την τιμολόγησε και γιατί δεν έβαλε την σήμανση "πολιτική διαφήμιση" ή αποτελεί χορηγία της ΕΡΤ προς τον ΣΥΡΙΖΑ που όμως απαγορεύεται από τον ΝΟΜΟ 4304/ΦΕΚ Α 234/23.10.2014 
Και στις δύο περιπτώσεις έχουν διαπραχθεί βαρύτατα κακουργήματα! 
Στην πρώτη περίπτωση πρέπει να διωχθούν για απιστία και ως καταχραστές του δημοσίου, στην Β΄περίπτωση για παράβαση των νόμων περί χρηματοδότησης των κομμάτων (4304/14 και 3023/2002) 
Ο νόμος 4304 προβλέπει στο άρθρο 7 (παρ. 6) Απαγορεύονται η χρηματοδότηση και κάθε είδους παροχές προς τα κόμματα ή τους συνασπισμούς από: β. Νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και νομικά πρόσωπα που ανήκουν στο στενό ή ευρύτερο δημόσιο τομέα. 
Απαγόρευση χορηγίας από: Φυσικά πρόσωπα, τα οποία είναι ιδιοκτήτες ή εκδότες ημερήσιων ή περιοδικών εντύπων πανελλήνιας ή τοπικής κυκλοφορίας ή είναι ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών, εν γένει, σταθμών. 
Ποινικές κυρώσεις: Σε περίπτωση χρηματοδότησης ή άλλων παροχών, κατά παράβαση της παραγράφου 1 του άρθρου 5, όποιος χρηματοδότησε ή προέβη στην παροχή, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 2 έτη και χρηματική ποινή. Με τις ίδιες ποινές τιμωρούνται και τα μέλη που απαρτίζουν τα όργανα της παραγράφου 1 του άρθρου 15 που, καίτοι γνώριζαν, αποδέχθηκαν χρηματοδότηση ή παροχή. 
Επίσης σύμφωνα με το νόμο, στην Β΄περίπτωση θα πρέπει να κατασχεθεί το 50% της κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την παράνομη χορηγία (σε είδος) που έλαβε!

Γιώργος Μουρούτης στο Facebook:
Η Ν.Δ. πρέπει να κινήσει ποινικές διαδικασίες για το χθεσινό δεκάλεπτο σποτ που προέβαλε η ΕΡΤ, κατά της διοίκησης της Ε...
Δημοσιεύτηκε από George Mouroutis στις Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: