Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Drone πάνω από τα τρακτέρ του Προμαχώνα [video]

Από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη χιλιάδες αγρότες βγήκαν χθες στους δρόμους με τα τρακτέρ τους, αντιδρώντας στο νέο συνταξιοδοτικό και φορολογικό σύστημα. Σε ...
... δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα και άλλοι εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες, συγκροτώντας – για πρώτη φορά – κοινό μέτωπο ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.
Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις επόμενες ημέρες τον αγώνα τους με μπλόκα, αποκλεισμούς εθνικών δρόμων, κόβοντας ουσιαστικά τη χώρα στα δύο, είναι οι αγρότες. 

«Την Παρασκευή το μεσημέρι θα κλείσει η εθνική οδός επ' αόριστον στο ύψος του Κάστρου. Πάμε σε ωμή σύγκρουση» δήλωσε ο πρόεδρος των αγροτών Βοιωτίας, Γιάννης Βάγγος. 
Ηδη, πάντως, από χθες χιλιάδες τρακτέρ έχουν παραταχθεί στους κόμβους των εθνικών και επαρχιακών οδών, όπου παραμένουν με αναμμένες τις μηχανές. 
Εφτασαν μάλιστα μέχρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου τουλάχιστον 300 τρακτέρ παρατάχθηκαν στον παραλιακό δρόμο, ενώ στο λιμάνι είχαν δέσει τα καΐκια τους με μαύρες σημαίες αλιείς που επίσης διαμαρτύρονται. 
Στην Αθήνα αγρότες - παραγωγοί έστησαν μια αυτοσχέδια λαϊκή αγορά έξω από το υπουργείο Εργασίας, μοιράζοντας δωρεάν στον κόσμο τρεις τόνους φρούτα και λαχανικά. 
Περισσότερα από 1.200 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα βρίσκονται στο τελωνείο του Προμαχώνα, με τους αγρότες να μιλούν «για προειδοποιητικά από σήμερα κλεισίματα». 
Στο Ηράκλειο της Κρήτης αγρότες προχώρησαν χθες το πρωί σε συμβολική κατάληψη του περιφερειακού καταστήματος του ΟΓΑ, ενώ στη Νάξο συγκεντρώθηκαν και απέκλεισαν το λιμάνι. 
Στα Τέμπη. Μέχρι αργά χθες το βράδυ περισσότερα από 800 τρακτέρ είχαν φτάσει στα Τέμπη. Αυτό το μπλόκο θα παίξει καθοριστικό ρόλο στον αγώνα των αγροτών καθώς εκεί θα συγκεντρωθεί ο κύριος όγκος τους και θα ληφθούν και οι κρίσιμες αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων. 
Με απόφαση της Αστυνομίας, χθες το μεσημέρι διακόπηκε για λίγο η κυκλοφορία εκεί προκειμένου να μην εγκλωβιστούν οδηγοί αυτοκινήτων κατά τη μετάβαση των τρακτέρ, ενώ και σήμερα από τις 12 το μεσημέρι προβλέπονται διακοπές στην κυκλοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: