Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Τα μεθεόρτια της νίκης του Κυριάκου!

Η εκλογή Μητσοτάκη έφερε τα πάνω κάτω στην πολιτική σκηνή της χώρας. Καταρχήν το ΠΑΣΟΚ με τη Φώφη Γεννηματά να διαγράφει τον Γρηγοράκο και να ...
... τον αφήνει « homeless », χωρίς πολιτική στέγη.
Η Φώφη έκανε αυτό που έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ότι εάν υπάρχουν αμφισβητίες στο κόμμα, τους διαγράφεις έτσι ώστε να κρατήσεις την ενότητα του κόμματος και να δείξεις ότι είσαι ισχυρός. Αλλά μόνο τώρα που το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ισχυρό, αλλά αμφισβητείται και η ενότητα του. 
Η Φώφη δέχεται πιέσεις για να αναλάβει πρωτοβουλίες για ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, αλλά δεν ξέρω εάν είναι πρόθυμη να ηγηθεί ενός τέτοιου σχήματος. 
Πολλοί θέλουν μοντέλο Μιτεράν που συγκάλεσε όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς πραγματοποιώντας συνέδριο και μετά από αυτό, ηγήθηκε ο ίδιος. 
Από την άλλη πλευρά, το ΠΟΤΑΜΙ που και αυτό φοβάται να μην εξαϋλωθεί και απορροφηθεί πολιτικά, έχει συνέδριο στις 26 του Φλεβάρη που εκεί θα κριθούν πολλά, τόσο για το κόμμα, όσο και για την ηγεσία του. 
Μέχρι στιγμής έντονο φλερτ με την ΝΔ έχει ο Χάρης Θεοχάρης που διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων επί πρωθυπουργίας Σαμαρά. 
Ακόμη, η εξαδέλφη του Μητσοτάκη, η Αντιγόνη Λυμπεράκη, που και αυτή μπορεί να βρει πολιτική στέγη στη Νέα Δημοκρατία. 
Συμπερασματικά, εάν δεν αναλάβουν πρωτοβουλίες οι δύο ηγεσίες δύσκολα θα επιβιώσουν πολιτικά και αργά η γρήγορα θα απορροφηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την Νέα Δημοκρατία. 
Μένει να δούμε ποιος από τους Τσίπρα , Μητσοτάκη θα πάρει το μεγαλύτερο μέρος και θα ενισχυθεί πολιτικά. 
Δημήτρης Τζελέπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: