Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Και τώρα Κυριάκος!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο νέος πρόεδρος της Νέας  Δημοκρατίας. Ο Θεός θέλησε να κερδίσει ο Μητσοτάκης,  ήταν ο πρώτος που έθεσε υποψηφιότητα στις 22 Σεπτεμβρίου και ...
... κατέληξε να κόψει πρώτος το νήμα αυτής της προεκλογικής μάχης.
Ο Κυριάκος ήταν ο μόνος που είχε καθαρό πολιτικό λόγο, δεν κρύφτηκε, τσαλακώθηκε, μίλησε για την προσωπική του ζωή, τις σπουδές, την γυναίκα του και για τα παιδιά του. Είναι ένας από τους βουλευτές που έχει το καλύτερο βιογραφικό μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο.
Τώρα ο  Κυριάκος εξελέγη από την βάση, γιατί μάλλον έκριναν αυτοί που πήγαν να ψηφίσουν ότι  θα είναι καλύτερος αντίπαλος για τον Τσίπρα  και ότι ξανά η Νέα Δημοκρατία θα είχε μία κανονική αντιπολίτευση και όχι εικονική. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Μεϊμαράκης είχε χάσει στις τελευταίες εκλογές από τον Τσίπρα και ίσως έπαιξε και αυτός ο παράγων ρόλο για τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη.  
Ο Μητσοτάκης έθεσε τα  δυο Α  στην προεκλογική του εκστρατεία Ανανέωση και Αντιπολίτευση, που ίσως ο Μεϊμαράκης δεν μπόρεσε να τα προσωποποιήσει και να τα υποστηρίξει.
Το στρατηγείο  Μεϊμαράκη είχε την αίσθηση, την πεποίθηση, αλλά όχι  την βεβαιότητα ότι θα έκοβε το νήμα ο  Μεϊμαράκης. Ήττα για πολλούς κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, όπως είναι  ο Καραμανλής, ο πρώην πρωθυπουργός έδινε την εντύπωση μέσα από τις διαρροές των κύκλων του, ότι στήριζε τον Μεϊμαράκη. Χθες ήταν μεγάλη ήττα για τον ίδιο, γιατί  το κόμμα που θεωρούσε ότι είναι δικό του, απέκτησε άλλον στον τιμόνι του.  Είναι προφανές ότι ο κόσμος πια  δεν ακούει τους πολιτικούς, τις γραμμές του κάθε βουλευτή, άλλωστε έχει δική του κρίση για τα πεπραγμένα στην πολιτική ζωή του τόπου.
Ο Μεϊμαράκης έχασε, γιατί μάλλον δεν του έκαναν και πολύ καλό αυτές οι αρθογραφίες της Αυγής που υποστήριζαν το πρόσωπό του, ότι  του είχε  ευχηθεί ο πρωθυπουργός να  είναι αυτός ο επόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Πλήρωσε γενικά το τρίπτυχο, την πυραμίδα  Τσίπρα, Καραμανλή, Παυλόπουλου. Και το ότι αυτοί μιλούσαν και έκαναν σχέδια για οικουμενική. Τώρα τα σχέδια και η φιλολογία που είχε αναπτυχθεί για οικουμενική παγώνουν με την Κυριάκο Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.  
«Υπεροψίαν και μέθην θα είχεν ο Δαρείος» όπως γράφει ο Καβάφης στο ποίημά του Ο Δαρείος. Υπεροψίαν και  μέθην θα είχεν και ο Μεϊμαράκης για αυτήν την εσωκομματική αναμέτρηση. Γιατί  όλοι τον θεωρούσαν φαβορί από την αρχή, επιτέθηκε επί προσωπικού κυρίως στον Τζιτζικώστα, αλλά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη και σε γενικές γραμμές ο ίδιος έδειχνε πολύ άνετος και αισιόδοξος για το αποτέλεσμα. Η βάση όμως του κόμματος ή αν προτιμάτε αυτοί που ψήφισαν και δεν ήταν και λίγοι, είχαν άλλη άποψη.  
Περιμένουμε τα νέα δείγματα γραφής  από τον καινούργιο πρόεδρο.  Επίσης, να δούμε και  πως θα δημιουργηθεί η ηγετική ομάδα, η γεωγραφία και η ανθρωπογεωγραφία της γαλάζιας Ιερουσαλήμ.
Όπως λέει και ο Καβάφης σε ένα στοίχο του «Σαν έτοιμος από καιρό σαν θαρραλέος»  περίμενε την χθεσινή ημέρα και δικαιώθηκε πλήρως. Πλέον η Νέα δημοκρατία σαλπάρει για καινούργια λιμάνια και πιθανόν να αλλάξει πολύ το DNA της.
Καλή επιτυχία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ας ελπίσουμε να ανταποκριθεί στον ρόλο του.
Καλή επιτυχία στο νέο πρόεδρο της ΝΔ.
Και ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι η πολιτική κρίνεται από το αποτέλεσμα και όχι από τα λόγια.

του Δημήτρη Τζελέπη | Μέλος ΟΝΝΕΔ ΡΟΔΟΠΗΣ*
*Άρθρο του Δημήτρη Τζελέπη για την Νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη | αναρτήθηκε στην σελίδα του στο facebook  και δημοσιεύεται αύριο στην εβδομαδιαία εφημερίδα της Κομοτηνής "Θρακική Αγορά"

Δεν υπάρχουν σχόλια: