Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

"Charlie Hebdo" - Ένα χρόνο μετά ....


Το πρωτοσέλιδο του "Charlie Hebdo", για το μακελειό στα γραφεία του...
«Έναν χρόνο μετά, ο δολοφόνος διαφεύγει», είναι ο τίτλος του ...
... νέου τεύχους του Charlie Hebdo εν όψει της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την αιματηρή επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε δώδεκα ανθρώπους.

Το σατυρικό περιοδικό θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα την Τετάρτη με ένα εξώφυλλο σε μαύρο φόντο όπου ένας «θεός» τρέχει με το καλάσνικοφ στην πλάτη. Το μοναδικό χρώμα είναι το κόκκινο του αίματος.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στο Παρίσι έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις μνήμης για την αιματηρή επίθεση, η οποία είχε προκαλέσει ρίγη σε όλη την Ευρώπη και ένα κύμα τρόμου, θρήνου και οργής που κατέκλυσε έκτοτε τη Γαλλία.

Στο κεντρικό άρθρο του νέου τεύχους ο Λοράν Σουρισό, που έχει αναλάβει πλέον τη διεύθυνση, καταδικάζει όσους ήλπιζαν στον θάνατο του Charlie Hebdo επειδή «τόλμησε να περιγελάσει τη θρησκεία».

Εκτός από τα κόμικς με τον Μωάμεθ, που όπλισαν το χέρι των δολοφόνων, το περιοδικό έχει δημοσιεύσει εικόνες του Πάπα σε σαδομαζοχιστικές ερωτικές περιπτύξεις. 

Θυμίζουμε ότι στις 7 του προηγούμενου Γενάρη ακραίοι φονταμενταλιστές εισέβαλαν στα γραφεία του «βλάσφημου» Charlie Hebdo και γάζωσαν με καλάσνικοφ τους συντάκτες του.
  
Μετά το μακελειό ξεκίνησε το κίνημα Je suis Charlie στην πλατεία της Δημοκρατίας στο Παρίσι, που καταδίκαζε τις αιματηρές επιθέσεις του ISIS επί ευρωπαϊκού εδάφους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: