Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Η Ντόρα Μπακογιάννη βλέπει "πολιτικές εξελίξεις μέσα στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου"

«Θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις μέσα στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου, δεν μπορώ να προβλέψω ποιες θα είναι αυτές αλλά αυτό το κυβερνητικό σχήμα δεν θα ...
... μπορέσει να κρατήσει πολύ και το ενδεχόμενο εκλογών είναι  πάνω στο τραπέζι εκτίμησε σε δηλώσεις της στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «διάλογοι» με τον Σταύρο Λυγερό η τομεάρχης εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔας Ντόρα Μπακογιάννη, επιβεβαιώνοντας το σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας Παραπολιτικά.
Τόνισε ότι «όποιος έχει προσπαθήσει να προδικάσει εκλογικά αποτελέσματα έχει πέσει έξω καθώς η κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης αδυναμίας να κατανοήσει τι της συμβαίνει και τρώει την μια σφαλιάρα μετά την άλλη, ενώ μπαίνουμε σε μια φάση αστάθειας και αναστάτωσης σε σύντομο πολιτικό χρόνο με εξελίξεις πολύ μεγάλες».
Πρόσθεσε ότι «με  τις λογικές που επικρατούν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνεις «χωριό», ενώ σημείωσε ότι το καλοκαίρι η ΝΔ έβαλε πλάτη για το εθνικό συμφέρον προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
 Παράλληλα εκτίμησε πως η Κυβέρνηση «δεν πρόκειται να φέρει απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα».
Η κ. Μπακογιάννη προανήγγειλε ότι «η ΝΔ θα καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο στην Βουλή για το ασφαλιστικό την Τρίτη», κατηγορώντας τον υπουργό εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο για «ιδεοληψία με αφορμή την εξαγγελία του για την διατήρηση ενός και μοναδικού ασφαλιστικού ταμείου», ενώ σημείωσε ότι για γίνει κάτι τέτοιο «θα έπρεπε να προηγηθεί προετοιμασία για τουλάχιστον μια πενταετία» και πρόσθεσε : «Δεν είναι δυνατόν είτε δουλεύεις 15 είτε 35 χρόνια να παίρνεις την ίδια σύνταξη, αυτό δεν ανταποκρίνεται στο αίσθημα δικαίου ενώ θα οδηγήσει σε «πάρτι» μαύρης εργασίας, χαρακτηρίζοντας έγκλημα τα άτομα με ειδικές ανάγκες να παίρνουν το 50 % της εθνικής σύνταξης».

Η τομεάρχης της ΝΔ σημείωσε ότι «τα νούμερα για το ασφαλιστικό πρέπει να βγαίνουν ωστόσο δεν πρέπει να μοιράζουμε την φτώχεια» μας χαρακτηρίζοντας ως «αντιφατικό από την μία ο πρωθυπουργός να θέλει επενδύσεις και ταυτόχρονα να στέλνει στην ανεργία επιβαρύνοντας και τα ταμεία τους 1200 εργαζόμενους στις Σκουριές».

 Παράλληλα κατηγόρησε τον Πάνο Σκουρλέτη ως «ιδεοληπτικό υπουργό ο οποίος έχει κηρύξει βεντέτα στην εταιρεία που διαχειρίζεται την επένδυση στις Σκουριές την ώρα που το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει βγάλει ομόφωνη απόφαση για το σύννομο των εργασιών στα μεταλλεία».

 Πρόσθεσε σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ πως «δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με τα ψυχολογικά και ιδεοληπτικά του κ. Δρίτσα γιατί ο διεθνής επενδυτής θα στραφεί αλλού» τονίζοντας ότι «όποιος υπουργός έχει αντιρρήσεις πρέπει να πάει σπίτι του».
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: