Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Φουλ οι μηχανές στο Μαξίμου για νέο «Σχέδιο Κουτσόγιωργας»

Είναι ολοφάνερο ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να ταυτιστεί στο υποσυνείδητο του Έλληνα ψηφοφόρου με τον Ανδρέα Παπανδρέου ή έστω χειρίζεται με επιμέλεια τον ...
... πολιτικό κυνισμό της «Σχολής Ανδρέα Παπανδρέου»: Πως μπορείς να λες ψέματα και χωρίς κανένα ίχνος εντιμότητας να τα διαγράφεις αμέσως μετά τις εκλογές! 
Τις μεθόδους Λαλιώτη (λάσπη, αυριανισμός και αυταρχική προπαγάνδα με στόχο τη μαζική ψυχολογία) τις έχουν κάνει στο Μαξίμου, φύλλο και φτερό. 
Ήρθε η ώρα να υιοθετήσουν και τις μεθόδους Κουτσόγιωργα! 
Ανασύρουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, τα σενάρια απλής αναλογικής και κατ’ επέκτασιν της «δεξιάς παρένθεσης» με σκοπό να επανέλθουν πολύ γρήγορα στην εξουσία μετά την βέβαιη επερχόμενη ήττα. 
Εάν ήταν σίγουροι ότι θα κέρδιζαν τις επόμενες εκλογές δεν θα έπαιζαν με το μπόνους των 50 εδρών. 
Αλλά η πραγματικότητα τους διαψεύδει! Ολόκληρη η κοινωνία βρίσκεται απέναντι και απογοητευμένη με την παλινόρθωση του Παπανδρεϊσμού. 
Αφού λοιπόν έχουν χάσει το παιχνίδι, γιατί να μη νεκραναστηθεί ο «κουτσογιωργισμός»; Έτσι κι’ αλλιώς έχουμε πλήρες repeat του ΠΑΣΟΚ των 80’s. Στον κουτσογιωργισμό θα κολλήσουμε; 
Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να επωφεληθεί από τον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος και το συνωστισμό πολλών κομμάτων στο κατώφλι του 3%. 
Το δέλεαρ της πολιτικής επιβίωσης και κυρίως της επιβίωσης των ΑΝΕΛ είναι αρκετό για να πειστούν τα μικρά κόμματα ώστε να ψηφίσουν την «απλή αναλογική», στη συριζέικη εκδοχή της και να συγκεντρωθούν οι 200 θετικές ψήφοι στο Κοινοβούλιο . 
Στην πραγματικότητα ο Αλέξης Τσίπρας και οι συν αυτώ έχουν στο μυαλό τους το «πορτογαλικό» μοντέλο. Όπου το Λαϊκό Κόμμα (η ΝΔ Πορτογαλίας) κέρδισε τις εκλογές, αλλά λόγω απλής αναλογικής παρέμεινε στην αντιπολίτευση! 
Εδώ πιστεύουν ότι είτε θα συγκυβερνήσουν με τα μικρά κόμματα που θα παραμείνουν στη Βουλή παρά την ασφυκτική πίεση του ανερχόμενου δικομματισμού, είτε αν χάσουν, να επανέλθουν δριμύτεροι στην εξουσία για να ολοκληρώσουν την καταστροφή! 
 Συμπέρασμα: οι σημερινοί κυβερνώντες είναι διψασμένοι για εξουσία, καρέκλες και εκδίκηση. Δεν θέλουν να παραδώσουν την εξουσία, παρά την καταστροφή που έχουν προκαλέσει. Θα τα δώσουν όλα για να παραμείνουν ενεργοί. Μέχρι και τον κουτσογιωργισμό είναι ικανοί να επαναφέρουν για να μην παραδώσουν τα … όπλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: