Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Αντί να κρυφτούν, γιορτάζουν!

Η πρώτη επέτειος της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από το εθνολαϊκιστικό μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκει τη χώρα σε τραγικά χειρότερη θέση από αυτήν που ...
... βρισκόταν όταν παρέλαβε την εξουσία.
Επ΄ αυτού δεν θα επιχειρηματολογήσω, ούτε θα παραθέσω στοιχεία. Θεωρώ τον αναγνώστη επαρκώς ενημερωμένο και με διαμορφωμένη την άποψη του επί της ουσίας.
Το, εκ πρώτης όψεως, αξιοπερίεργο είναι πως αντί με ενοχή και αιδώ να κρυφτούν και να απολογηθούν στον ελληνικό λαό για τα πεπραγμένα τους, με μία πρωτοφανή επίδειξη θράσους, φαιδρώς πανηγυρίζουν. Αυτή η μεγάλη απόσταση που υπάρχει μεταξύ της πραγματικότητας και της αντίληψης που έχουν για αυτήν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άραγε πού οφείλεται;
Είναι α-νόητοι και δεν βλέπουν τη ζημία που προξένησαν στην οικονομία και στην κοινωνία; Δεν γνωρίζουν τι οικονομικούς δείκτες παρέλαβαν και πού αυτοί βρίσκονται τώρα; Ούτε α-νόητοι είναι, ούτε αδαείς. Έχουν πλήρη επίγνωση της κατάστασης, γιατί αυτοί τη διαμόρφωσαν και γι’ αυτό ακριβώς γιορτάζουν.
Είχα γράψει λίγο μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, πως το Αριστερό Ρεύμα και την ηγετική ομάδα του κόμματος τους χωρίζει ο δρόμος που θα πορευθούν προς τον στόχο που είναι κοινός, δηλαδή την έξοδο από την Ευρωζώνη. Ο Λαφαζάνης επεδίωξε να το κάνει άγαρμπα, απότομα, με υψηλό πολιτικό ρίσκο. Η ηγετική ομάδα Παππά, Σκουρλέτη, Φλαμπουράρη, Βούτση -βλέπετε τον Α.Τσίπρα δεν τον αναφέρω- επιθυμεί αυτός ο τελικός στόχος να επιτευχθεί με διπλή συναίνεση. Των Γερμανών και του ελληνικού λαού.
Και η συναίνεση των Γερμανών είναι δεδομένη και μάλιστα εμπεριέχει και υψηλότατη προίκα 50 δισ. ευρώ. Απομένει η συναίνεση του ελληνικού λαού. Αυτή θα επιτευχθεί με μία διαδικασία που ήδη δρομολογείται, που την ζούμε και ορίζεται από την πλήρη ενοχοποίηση των εταίρων μας για τα μέτρα που πρέπει να ψηφισθούν και να εφαρμοσθούν. Παραβλέποντας κατά τρόπο υποκριτικό και ανήθικο τις δικές τους ευθύνες για αυτήν την κατάληξη, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει μέσω της ασφυκτικής υπερφορολόγησης των Ελλήνων πολιτών -που και αυτή είναι δική της επιλογή- να μεταθέσει όλες τις ευθύνες στους «ανάλγητους» δανειστές.
Το σκηνικό που στήθηκε τα ξημερώματα της 13ης Ιουλίου 2015, με το επικοινωνιακό στρατήγημα «εφαρμόζουμε ένα ξένο πρόγραμμα που μας επιβλήθηκε πραξικοπηματικά», όχι μόνον παραμένει στη θέση του, αλλά πάνω σε αυτό μεθοδεύεται η νέα ρήξη με τους εταίρους. Ούτως ή άλλως η συνείδηση του ΟΧΙ υπάρχει και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς πιστεύει πως μπορεί να την ανακαλέσει και να την αξιοποιήσει μέσα στο κατάλληλο πολιτικό κλίμα.
Συνεπώς, οι άνθρωποι γιορτάζουν, γιατί είναι απολύτως ικανοποιημένοι με την εξέλιξη του σχεδιασμού τους. Αυτό που απομένει είναι ο ελληνικός λαός, αγανακτισμένος από τα μέτρα, αυτός πλέον να ζητήσει την έξοδο από την Ευρωζώνη σαν λύτρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: