Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Εγκωμιαστικό άρθρο της WSJ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Aχτίδα ελπίδας, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη»

Greece’s Glimmer of New Year Hope
The potential election of Kyriakos Mitsotakis as head of
Greece’s main opposition party would be a watershed moment,
Simon Nixon writes
«Μια αναμορφωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία θα αναπτέρωνε το ηθικό του δοκιμαζόμενου ιδιωτικού τομέα, η τύχη του οποίου είναι καθοριστική για την ...
... προοπτική της Ελληνικής οικονομίας», σημειώνει με άρθρο του στη Wall Street Journal, ο Simon Nixon.
Μάλιστα ο δημοσιογράφος της αμερικανικής εφημερίδας κάνει ένα βήμα παραπάνω χαρακτηρίζοντας την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του προέδρου της ΝΔ «αχτίδα ελπίδας» όχι μόνο για την Ελλάδα και των ιδιωτικό της τομέα αλλά και για την Ευρώπη επειδή θα στείλει το μήνυμα ότι μπορεί να ανανεωθεί και υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες.
Το άρθρο έχει τίτλο «Ακτίδα Ελπίδας του Νέου Έτους για την Ελλάδα» και σύμφωνα με τον συντάκτη του μια εκλογή του κ. Μητσοτάκη «θα άνοιγε την πόρτα ώστε η Νέα Δημοκρατία να επανατοποθετηθεί σαν ένα μοντέρνο κεντροδεξιό κόμμα, υπέρμαχο της επιχειρηματικότητας, το οποίο θα μπορούσε να συσπειρώσει τις κεντρώες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα».
«Μια αναμορφωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία, ικανή να ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση, θα πίεζε τον ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί στις φιλόδοξες αλλά κυρίως ανεκπλήρωτες μεταρρυθμιστικές του υποσχέσεις. Θα αναπτέρωνε επίσης το ηθικό του δοκιμαζόμενου ιδιωτικού τομέα, η τύχη του οποίου είναι καθοριστική για την προοπτική της Ελληνικής οικονομίας», γράφει ο Simon Nixon.
http://www.wsj.com/articles/greeces-glimmer-of-new-year 
Ο Simon Nixon της The Wall Street Journal γράφει σήμερα για την διεθνή προοπτική αλλαγής που μπορεί να σηματοδοτήσει η ε...
Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: