Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Συνέδριο στη Νέα Δημοκρατία στις 26 Φεβρουαρίου

O Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να είναι μόνο λίγες ώρες, νέος πρόεδρος στη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο θέτει επί τάπητος, τις πρώτες κινήσεις για την ...
.... αλλαγή σελίδας στην Κεντροδεξιά παράταξη.
Έτσι λοιπόν μια από τια βασικές του προτεραιότητες, είναι να διεξαχθεί το συνέδριο της ΝΔ το τριήμερο 26-28 Φεβρουαρίου για την ιδεολογική φυσιογνωμία του κόμματος.

Παραμένει γραμματέας μέχρι το συνέδριο ο Παπαμιμίκος
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της ενημέρωσής του για τρέχοντα θέματα του Κόμματος, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, αποφασίστηκε η παραμονή του μέχρι το τέλος της θητείας του που συμπίπτει με τη διενέργεια του Τακτικού Συνεδρίου.

O Νίκος Παπαθανάσης αναλαμβάνει διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας
Τα ονόματα των Νίκου Παπαθανάση και Μιχάλη Μπεκίρη είναι τα πρώτα που ακούστηκαν για τη στελέχωση της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο πρώην πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ και του ΗΣΑΠ ακούγεται για τη θέση του διευθυντή του κόμματος στη θέση του Κώστα Τσιμάρα ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι θα παραιτηθεί.
Από το 1989 έως το 1991 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), από το 1991 έως το 1993 ήταν αναπληρωτής γενικός διευθυντής στην Ολυμπιακή Αεροπλοΐα, από το 2005 έως το 2009 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΗΣΑΠ Α.Ε. και από το 2008 έως το 2010 ήταν πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών Δημοσίου Ενδιαφέροντος (ΚΕΔΕΟ). Επίσης, εργάσθηκε σε υψηλές διοικητικές θέσεις σε τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας.
Για τη θέση του διευθυντή του γραφείου του νέου προέδρου οι πληροφορίες θέλουν τον Μιχάλη Μπεκίρη, γιο του πρώην βουλευτή και υπουργού της ΝΔ Βασίλη Μπεκίρη

Οι ημερομηνίες των αλλαγών στη ΝΔ με βάση το σχέδιο του νέου προέδρου

1η Φεβρουαρίου: Ξεκινά η ανοιχτή δημόσια διαβούλευση του προτεινόμενου νέου Καταστατικού του κόμματος. Το σχέδιο Καταστατικού θα περιγράφει την λειτουργία της εσωτερικής δημοκρατίας, τον τρόπο που θα αξιολογούνται τα στελέχη , τις θητείες στους αιρετούς, στα Όργανα και βέβαια στον Πρόεδρο. Το κάθε μέλος και το κάθε στέλεχος θα έχει διακριτό ρόλο, δικαιώματα, αρμοδιότητες και ανάλογες ευθύνες.
26, 27 και 28 Φεβρουαρίου: Τριήμερο Έκτακτο Εθνικό Συνέδριο επανίδρυσης της ΝΔ. Εκεί θα κατατεθούν προτάσεις και θα αποφασιστεί η νέα οργανωτική δομή. Στο Συνέδριο του Φεβρουαρίου θα προκύψει ο νέος οργανωτικός χάρτης της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.
Εως το τριήμερο της 25ης Μαρτίου 2016 θα έχουμε ανασυνταχθεί οι οργανώσεις βάσεις του κόμματος. 
Εως τις 22 Απριλίου θα έχουν στελεχώσει και συγκροτήσει όλα τα κομματικά όργανα σύμφωνα με τις επιταγές του νέου Καταστατικού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει πράξη τα λεγόμενά του αναφορικά με τη μετακόμιση των γραφείων του κόμματος από τη Λεωφόρο Συγγρού,  ενώ θα ξεκινήσει και η διαδικασία αποπληρωμής των χρεών και των υπαλλήλων της ΝΔ

Νέος γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού ο Νίκος Γεωργιάδης

Συνεχίζονται οι ανακατατάξεις, στη γαλάζια "Ιερουσαλήμ" καθώς μετά τον ορισμό του Nίκου Παπαθανάση στη θέση του διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας, και την παραμονή του Ανδρέα Παπαμιμίκου στη θέση του γραμματέα του κόμματος μέχρι το συνέδριο. Έτσι λοιπόν ο πρώην βουλευτής Κέρκυρας Νίκος Γεωργιάδης θα αντικαταστήσει τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη θέση του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

"Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Θέλω να σας συγχαρώ ολόψυχα για την εκλογή σας. Η σημερινή ημέρα αποτελεί σταθμός επανεκκίνησης, όχι μόνο για την Παράταξή μας, αλλά και για την Ελλάδα. Με την ψήφο τους προς το πρόσωπό σας τα στελέχη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας έδωσαν μια καθαρή εντολή ανανέωσης και ανασυγκρότησης. Έδωσαν την εντολή δημιουργίας μιας ισχυρής και μεγάλης Νέας Δημοκρατίας. Που θα συνθέσει και θα εκφράσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, θα απευθυνθεί ξανά στη νέα γενιά και θα αποτελέσει γρήγορα τη γνήσια έκφραση της Ελλάδας που παράγει και καινοτομεί.
Στην προσπάθεια που ξεκινάμε για την Παράταξή μας και για την Ελλάδα, θεωρώ προσωπικό καθήκον να σας διευκολύνω στις αποφάσεις σας και να σας υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος, θέτοντας τον εαυτό μου στη διάθεσή σας. Κοινός μας στόχος, άλλωστε, είναι το ρεύμα της δημιουργικής ανανέωσης, που εξέφρασαν χθες οι Νεοδημοκράτες, να καταστεί γρήγορα πλειοψηφικό ρεύμα σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Γι’ αυτό, στην ελπιδοφόρα πορεία που ξεκινάει, θα σταθώ συμπαραστάτης και αρωγός με όλες μου τις δυνάμεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: