Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης καλεί τον Λεβέντη «να βρεθεί σε πλήρη επαφή με την πραγματικότητα»!

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης: Με έκπληξη αλλά και λύπη πληροφορηθήκαμε ότι στη χθεσινή συζήτηση στη ...
.... βουλή για το πολυνομοσχέδιο, ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλης Λεβέντης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το βήμα της Βουλής, διατύπωσε απόψεις για το νησί μας, το Νεώριο και τον Δήμαρχο οι οποίες δεν απηχούν την πραγματικότητα.
Ιδιαίτερα τα όσα εντελώς αβασάνιστα ανέφερε ο κ. Λεβέντης, ως προσωπικές του κρίσεις και απόψεις, για το μέλλον και την ανάπτυξη της Σύρου, στηρίχθηκαν σε πληροφορίες που του μετέφεραν γνωστοί κατά την άποψή μας καλοθελητές και δήθεν φιλεργατικοί οι οποίοι κόπτονται για το “καλό” του νησιού μας.
Σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης με τον κ. Λεβέντη, ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων αρνήθηκε παρά τις πιέσεις να τους κατονομάσει παρότι χθες, κατά την ομιλία του, τους προσδιόρισε ως εργαζομένους ή εκπρόσωπους των εργαζομένων του Νεωρίου.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Λεβέντης ανέφερε, προφανώς επηρεασμένος από όσα κατά στρεβλό τρόπο του μετεφέρθησαν, ότι ο Δήμαρχος του νησιού επιδιώκει το κλείσιμο της επιχείρησης και την μετατροπή της σε μαρίνα ενώ τον κατέταξε κομματικά, με εντελώς αυθαίρετη συμπερασματική κρίση, ως προσκείμενο στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Άφησε δε υπαινιγμούς ότι, ενδεχομένως η πολύμηνη απεργία των εργαζομένων ήταν κατευθυνόμενη με σκοπό την απαξίωση του ναυπηγείου ενώ η πραγματικότητα είναι άλλη και μάλιστα προκύπτει ξεκάθαρα από ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων του Ναυπηγείου, δια της οποίας εξοβελίζονται από τα πλέον επίσημα χείλη οι “υποθέσεις” του κ. Λεβέντη.
Τέλος, έδειξε προκλητικά ανενημέρωτος ισχυριζόμενος ότι ενδεχόμενο κλείσιμο της επιχείρησης θα οδηγήσει στην ανεργία 1300 εργαζόμενους, αριθμός εξωπραγματικός σε σχέση με τον σημερινό πραγματικό αριθμό θέσεων απασχόλησης.
Καλούμε λοιπόν τον κ. Λεβέντη να βρεθεί σε πλήρη επαφή με την πραγματικότητα επιδεικνύοντας την “καλοσύνη” να επιτρέψει τον αναπτυξιακό και οικονομικό σχεδιασμό της Σύρου, για το σήμερα και το αύριο, στην τοπική κοινωνία, τις τοπικές αρχές καθώς και τους συλλογικούς φορείς του νησιού και να μην αναλώνεται σε αφορισμούς και μικροπολιτική, εκ του μακρόθεν, που μπορούν να θέσουν εν αμφιβόλω ή σε κίνδυνο την πρόοδο και την εξέλιξη του νησιού μας και να προκαλέσουν ανησυχία σε μια “ευαίσθητη”, λόγω των περιστάσεων, μερίδα πολιτών.
Ο Δήμαρχος της Σύρου, δεν ανήκει σε καμία κομματική παράταξη και αποκλειστικό μέλημα, τόσο του ιδίου όσο και της δημοτικής αρχής, αποτελεί η πρόοδος, η ανάπτυξη και η ευημερία του τόπου μας πέραν από μικροπολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες.
Συνιστούμε στον κ. Λεβέντη, ως εκλεγμένος εκπρόσωπος, από τον ελληνικό λαό, στο Κοινοβούλιο αλλά και ως επικεφαλής κοινοβουλευτικής παράταξης, ο οποίος με τις κρίσεις, τις απόψεις, και την ψήφο του διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας μας να διακατέχεται από μεγαλύτερη ευθυκρισία, ακούγοντας όλες τις απόψεις ή τις θέσεις για σοβαρά ζητήματα, διότι σε αντίθετη περίπτωση θέλοντας να παραφράσουμε μια αποστροφή του λόγου του “πάει η Σύρος” θα λέγαμε, μετά λύπης μας, “πάει η Ελλάδα”, όταν εκπρόσωποί της στο Κοινοβούλιο, όπως ο αξιότιμος κ. Λεβέντης, λειτουργούν και αποφαίνονται δίχως προηγουμένως να έχουν εξακριβώσει τα όσα ενώπιον του ελληνικού λαού καταθέτουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: