Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

TIME: η Σαντορίνη TOP προορισμός στα 25 "Ταξίδια Ζωής για Όλους"

Υπάρχουν τα ταξίδια που συνήθως κάνουμε κάθε χρόνο για να πάμε διακοπές, όταν...
τα οικονομικά μας το επιτρέπουν. Υπάρχουν όμως και τα «ταξίδια ζωής», οι προορισμοί, οι χώρες και τα ...
...αξιοθέατα, που «χρωστάμε» στον εαυτό μας να επισκεφθούμε, έστω για μια φορά στη ζωή μας, αφού είναι σημαντικά, είτε για τα ιστορικά τους μνημεία, είτε για τις φυσικές τους ομορφιές.

Το αμερικανικό περιοδικό TIME προτείνει στην ταξιδιωτική του σελίδα  προορισμούς που είναι για όλους «ταξίδια ζωής», όπως η αρχαία πόλη Πέτρα στην Ιορδανία, το Τόκιο, η Μιανμάρ, το Μαρακές και τα νησιά Γκαλαπάγκος.
 Όμως, το νούμερο ένα προορισμός, σύμφωνα με το TIME είναι το ελληνικό νησί του Αιγαίου, η Σαντορίνη!



«Αν υπάρχει ένας τόπος στον κόσμο που πρέπει κανείς να επισκεφθεί μόνο για τα αξιοθέατά του, αυτός είναι η Σαντορίνη», αναφέρει το περιοδικό. Τα κάτασπρα σπίτια χτισμένα μέσα σε σπήλαια, οι μικρές εκκλησίες με τους μπλε τρούλους, οι ανθισμένες μπουκαμβίλιες που «αγκαλιάζουν» τα κτήρια, το αρχαίο ηφαίστειο και το ρόδινο ηλιοβασίλεμα στο Κρητικό Πέλαγος, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που ο επισκέπτης πρέπει να ταξιδέψει στην Σαντορίνη.

Οι αρχαιολογικοί χώροι του νησιού είναι μοναδικοί. Στο χωριό Ακρωτήρι υπάρχει ο προϊστορικός οικισμός, που ανακάλυψε το 1967 ο Κεφαλονίτης αρχαιολόγος Σπύρος Μαρινάτος και έχει γίνει γνωστός ως «Μινωική Πομπηία» ή «Πομπηία του Αιγαίου». Στον παραδοσιακό οικισμό της Οίας, στο βόρειο άκρο του νησιού, υπάρχουν ξενοδοχεία μέσα σε σπήλαια που βρίσκονται στην περιοχή εδώ και 300 χρόνια.

Στα Φηρά μια ανακαινισμένη κατοικία του 1960 έχει μετατραπεί στο όμορφο Assyrtico Wine Restaurant με θέα που κόβει την ανάσα στα ηφαιστειογενή νησάκια Νέα Καμένη και Παλαιά Καμένη. Όποιος φτάσει μέχρι εκεί επιβάλλεται να δοκιμάσει σαγανάκι με μαρμελάδα σύκο και να πιει κρασί από τον τοπικό αμπελώνα του Αργυρού.








Δεν υπάρχουν σχόλια: