Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Νάτα μας! Αλλαγές στον εκλογικό νόμο, προανήγγειλε ο Κουρουμπλής...

Την προαναγγελία ότι θα κατατεθεί νομοσχέδιο για έναν νέο εκλογικό νόμο έκανε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την ...
... ομιλία του στη Βουλή.
Ο Κουρουμπλής διαβεβαίωσε πως στις προθέσεις της κυβέρνησης δεν υπάρχουν... δεύτερες σκέψεις και επισήμανε ότι χρειάζεται ένας δίκαιος νόμος. 
Επιπλέον άφησε να εννοηθεί πως θα σπάσουν οι περιφέρειες, σημειώνοντας πως η περιφέρεια της Β Αθήνας ήταν το μεγαλύτερο εκολαπτήριο διαφθοράς. 
Επίσης ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι σε συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης θα ανοίξει η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος. 
Τόνισε πως η κυβέρνηση θα ανοίξει τον σχετικό διάλογο με την κοινωνία, ενώ είπε ότι οι σκέψεις για την αναθεώρηση έχουν ως στόχο την κατοχύρωση των κοινωνικών δικαιωμάτων, αλλά και τους αμεσοδημοκρατικούς θεσμούς. 
Μίλησε επίσης για ριζική αναδιάρθρωση των θεσμών. 
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των δημοσιων υπαλλήλων του Χριστόφορου Βερναδάκη, την επαναθεσμοποίηση της αποκέντρωσης και την κωδικοποίηση της νομοθεσιας. Δεν παρέλειψε, τέλος, να υπογραμμίσει ότι η ανεξάρτητη αρχή κατά της διαφθοράς και οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν στελεχωθεί με 70 εξειδικευμένους υπαλλήλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: