Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Αλλαγή του καταστατικού της ΝΔ ζητά η Όλγα Κεφαλογιάννη

“Πολλές αλλαγές και επικαιροποίηση”, χρειάζεται το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), επισημαίνει η βουλευτής του κόμματος και πρώην υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη, υπογραμμίζοντας ότι ...
... η ΝΔ είναι το μόνο κεντροδεξιό ευρωπαϊκό κόμμα στο οποίο δεν προβλέπεται η διάρκεια της θητείας των προέδρων της.
Η κ. Κεφαλογιάννη, μιλώντας στην εκπομπή “Δύο στις 12”, με τους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη, είπε χαρακτηριστικά ότι διάρκεια θητείας έχουν ακόμα και οι πρόεδροι συλλόγων και σωματείων, αποκάλυψε ότι ζήτησε ήδη από τους τέσσερις υποψήφιους να δεχθούν την πρότασή της, αλλά έκανε γνωστό ότι "αυτή τη στιγμή δεν είναι ανοικτοί να τη δεχτούν και να την εφαρμόσουν". 
“Είναι ένα μεγάλο κενό ότι δεν προβλέπεται θητεία. Ουσιαστικά ο αρχηγός εκλέγεται με αόριστη θητεία πράγμα που σημαίνει ότι εξαρτάται από τον ίδιο και από τη δική του προαίρεση για το αν και πότε αποφασίσει πότε θα αφήσει την προεδρία. Αυτό δεν συμβαίνει σε κανένα κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη”, επισήμανε η κ. Κεφαλογιάννη και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι στο επόμενο τακτικό συνέδριο του κόμματος θα κατατεθούν και θα ψηφιστούν συγκεκριμένες προτάσεις για την αλλαγή του καταστατικού. 
Ένα άλλο θέμα που θα πρέπει να καθορίζεται από το καταστατικό, σύμφωνα με την κ. Κεφαλογιάννη, είναι ότι ο υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι κοινοβουλευτικός. 
Υπενθύμισε ότι στο ιδρυτικό καταστατικό του κόμματος, που συνέταξε ο αείμνηστος αρχηγός, Κωνσταντίνος Καραμανλής, θεωρούνταν αυτονόητο ότι ο πρόεδρος είναι και βουλευτής. 
“Δεν χρειάζεται να είσαι νέος αρχηγός, χρειάζεται μια συνολική ανανέωση του χώρου και είναι θετικό ότι το 2016 έχουμε μπροστά μας ένα τακτικό συνέδριο στο οποίο πρέπει να συζητήσουμε για τα πάντα, μεγάλες αλλαγές στο κόμμα, σύγχρονες ρεαλιστικές προτάσεις”, τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη επισημαίνοντας ότι το ζητούμενο για τη ΝΔ είναι να επανασυνδεθεί με την κοινωνία και να χτίσει νέες κοινωνικές συμμαχίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: