Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Στην αποκατάσταση του τάφου του Νίκου Καζαντζάκη προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου

Σε πλήρη αποκατάσταση του τάφου του Νίκου Καζαντζάκη, στον προμαχώνα των ενετικών τειχών Μαρτινέγκο, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου, μετά το θλιβερό και ...
καταδικαστέο γεγονός της βεβήλωσής του από άγνωστο ή αγνώστους.
Όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αριστέα Πλεύρη, η Δημοτική αρχή ευαισθητοποιήθηκε άμεσα όταν έγινε γνωστό το συμβάν και ήδη σήμερα έχουν αρχίσει οι εργασίες. Είναι θλιβερό και καταδικάζουμε αυτή την αποτρόπαια πράξη, υπογράμμισε η κ. Πλεύρη, καυτηριάζοντας το γεγονός ότι κάποιοι δεν σεβάστηκαν τον τόπο ανάπαυσης του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, που έχει αποτελέσει και τόπο προσκυνήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτονται το μνημείο. 
Σήμερα (08/12/2015), όπως είπε η κ. Πλεύρη, αφαιρέθηκε η πέτρινη πλάκα, ώστε να αποκατασταθεί με τα ίδια γράμματα η επιγραφή «Δεν ελπίζω τίποτα – Δεν φοβάμαι τίποτα – Είμαι λέφτερος», την οποία οι άγνωστοι κατέστρεψαν. 
Επίσης, σήμερα (08/12/2015), συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου αποκατέστησαν τον Σταυρό, από τον οποίο είχε αφαιρεθεί το οριζόντιο τμήμα του και οι εργασίες θα συνεχιστούν με το πέτρινο τμήμα του, ενώ η Υπηρεσία Πρασίνου θα ευπρεπίσει την περίμετρο του μνημείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: