Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Το φάντασμα της αποχής στοιχειώνει τη Συγγρού

Στην τελική ευθεία οι υποψήφιοι. Ι εκ ευρώ ο λογαριασμός των εκλογών. Κινητοποίηση από όλους έτσι ώστε η υψηλή συμμετοχή να μειώσει το τελικό κόστος
Στην τελική ευθεία μπαίνει η Νέα Δημοκρατία για τις εσωκομματικές εκλογές της 20 Δεκεμβρίου,  με την ...
... σκέψη όλων να βρίσκεται στο ποσοστό συμμετοχής, καθώς ένα χαμηλό ποσοστό δεν θα αποτελεί ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση για τον νέο αρχηγό.
Στόχος όλων στη Συγγρού είναι η μαζική συμμετοχή έτσι ώστε η αξιωματική αντιπολίτευση να ξανακερδίσει την επαφή της στην κοινωνία, ιδιαίτερα σε κοινωνικά στρώματα που της έχουν γυρίσει την πλάτη. Το κρίσιμο πλέον στοιχείο είναι η στάση της κοινής γνώμης έναντι της Ν.Δ. και κατά πόσο όσοι αισθάνονται πολιτικά κοντά στη συντηρητική παράταξη θα θελήσουν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για να διαμορφώσουν οι ίδιοι τις εξελίξεις. 
Στον αγώνα της κινητοποίησης  έχουν πει για τα καλά και οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας. 
Πόλεμος χαρακωμάτων
Τις τελευταίες ημέρες μαίνεται ο πόλεμος χαρακωμάτων. Υποψήφιοι αμφισβητούν τις δημοσκοπήσεις, πετούν καρφιά ο ένας στον άλλο ενώ οι διαρροές δίνουν και παίρνουν. Μετά από τριήμερη παραμονή στο εξωτερικό, ο Βαγγέλης Μειμαράκης μπαίνει δυναμική στη κούρσα με περιοδείες και συνεντεύξεις. Στελέχη του επιτελείου του επιμένουν ότι θα εκλεγεί από την πρώτη κιόλας Κυριακή. 
Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους πολίτες να ακολουθήσουν τη δική του πολιτική ατζέντα. «Ζητώ από τους πολίτες να μη χάσουν την ευκαιρία να συνδιαμορφώσουν το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας. Aν έρθουν λίγοι να ψηφίσουν, θα επικρατήσουν οι κομματικοί μηχανισμοί».
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε έξι άξονες για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας και σχέδιο 13 σημείων για τη θεσμική θωράκιση του πολιτικού συστήματος. Εκτιμά ότι την ενότητα της ΝΔ την εγγυώνται και οι τέσσερις υποψήφιοι και μιλά για την αλλαγή σελίδας της παράταξης την 20ή Δεκεμβρίου.
Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης συνεχίζει την σκληρή αντιπολίτευση στον Αλέξη Τσίπρα και εμμένει ότι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών είναι ανοιχτό και πως ο ίδιος θα περάσει στο δεύτερο γύρο. 
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες
Η Vodafone που ανέλαβε με την υπογραφή της σύμβασης και τυπικά την μηχανοργάνωση παρουσίασε στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή πως λειτουργεί το σύστημά της για τις εκλογές και την προσεχή Κυριακή θα γίνει γενική δοκιμή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: