Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Το δίλημμα είναι ποιος μπορεί να κερδίσει τον Τσίπρα"

Το δίλημμα της 10ης Ιανουαρίου είναι ποιος μπορεί να κερδίσει τον Τσίπρα, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη. Σημείωσε ότι ο ίδιος κέρδισε το στοίχημα της ...
... μαζικής συμμετοχής στις εκλογές της ΝΔ και άφησε αιχμές κατά του Β.Μεϊμαράκη που είχε ταχθεί κατά της εκλογής προέδρου από τη βάση.
Παράλληλα, έριξε το γάντι στον πρώην πρόεδρο του κόμματος, λέγοντας ότι «δεν πρέπει να κρυβόμαστε στα δύσκολα» και καλώντας τον να μιλήσει για το τι θέλει να κάνει στο κόμμα.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τετάρτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν υπάρχει πλέον ζήτημα ενότητας στη ΝΔ, αλλά υπάρχει ένα δίλημμα εν όψει του β' γύρου των εκλογών και αυτό είναι ποιος από τους δύο διεκδικητές της προεδρίας μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μπορεί να κερδίσει ψήφους κεντρώων, σημειώνοντας ότι μπορεί να μιλήσει καλύτερα στη νέα γενιά. Τόνισε, δε, ότι κέρδισε το στοίχημα της μαζικής συμμετοχής στην «γαλάζια» κάλπη και άφησε αιχμές κατά του Β.Μεϊμαράκη για τη στάση που είχε τηρήσει στο ζήτημα της εκλογής προέδρου από τη βάση. 

«Εγώ κέρδισα αυτό το στοίχημα, που ήθελα να ανοίξουμε τις πόρτες της ΝΔ στην κοινωνία. Ο κ. Μεϊμαράκης έλεγε κάτι άλλο. Είναι ενδιαφέρον να δούμε τι έχει να πει τώρα για τη συμμετοχή του κόσμου» επισήμανε.

Οι αιχμές κατά του πρώην προέδρου της ΝΔ δεν τελείωσαν εδώ, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε πολιτικές θέσεις από τον Β.Μεϊμαράκη. «Εγώ έχω πει πάρα πολλά για το τι θέλω να αλλάξω στη ΝΔ, θέλω να ακούσω και τον κ. Μεϊμαράκη να πει τι θέλει να κάνει στο κόμμα» ανέφερε.

Σημείωσε ότι το ζήτημα είναι να αλλάξουμε το κόμμα «που έχει οργάνωση 20ου αιώνα - καλή ώρα τα φαξ» και να «παράγουμε πολιτική», για παράδειγμα θέσεις για το ασφαλιστικό, «κάτι που θέλει πολύ δουλειά». Όπως είπε, «πρέπει να γίνουμε αξιόπιστη αντιπολίτευση και να είμαστε έτοιμοι με το σχέδιο για τη χώρα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα φθείνει».

Στο σημείο αυτό, ο πρώην υπουργός άφησε ακόμη μια αιχμή κατά του Β.Μεϊμαράκη, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να μην παίρνουμε θέση στα δύσκολα». 

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε συγκεκριμένα για το σύμφωνο συμβίωσης, κατά την ψηφοφορία του οποίου χθες βράδυ στην Ολομέλεια απουσίαζε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπως και οι Κ.Καραμανλής και Αντ.Σαμαράς.

«Ίσως είχε κάποιο κώλυμα. Δεν γνωρίζω. Είχε ταχθεί υπέρ του συμφώνου συμβίωσης. Να βγάλει μια ανακοίνωση και να εξηγεί ότι είναι υπέρ του συμφώνου» αφού δεν ψήφισε στη Βουλή, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ψήφισε υπέρ των επίμαχων άρθρων του νομοσχεδίου.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «όσο ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αυτά που κάνει στην Παιδεία, ξηλώνοντας την μεταρρύθμιση που είχε διακομματική στήριξη, να ξεχάσει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ». Όπως είπε, «η Παιδεία είναι casus belli». 

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει δύο πλειοψηφίες, μια για τα εύκολα και μια για τα δύσκολα» και σημείωσε πως «ο Πάνος Καμμένος πολύ βολικά κρύβεται σε όλα τα δύσκολα».

Σε ό,τι αφορά τον Απόστολο Τζιτζικώστα, σημείωσε ότι πρόκειται για «ένα νέο άνθρωπο, που θα επιστρέψει στην περιφέρεια, αλλά που έβαλε μια παρακαταθήκη για το μέλλον». 

Όπως είπε, θα μιλήσει μαζί του, όχι για να κάνει κάποια συμφωνία, αλλά γιατί «η άποψή του είναι απολύτως σεβαστή· έχει ρόλο να παίξει στα πράγματα της ΝΔ και τον κέρδισε ο ίδιος με την τρίτη θέση που έλαβε».

Ερωτηθείς για την στήριξη της Ντόρας Μπακογιάννη, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Η Ντόρα σεβάστηκε αυτό που ζήτησαν από όλα τα στελέχη της ΝΔ, να μην τοποθετηθούν δημόσια, και δεν έχω καμία αμφιβολία για το τι έκανε στην κάλπη».

Στην ερώτηση για την αντίδραση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τα αποτελέσματα, ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι χάρηκε, ωστόσο σημείωσε ότι «είναι ψύχραιμος και φλεγματικός και το μέλημά του είναι η επόμενη εκλογή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι θα κερδίσει την αναμέτρηση της 10ης Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: