Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Ο επίλογος της κυβέρνησης Καραμανλή γράφτηκε τον Δεκέμβριο του 2008"

Η κυβέρνηση χτίζει στυγνό κομματικό κράτος, με ρυθμίσεις δεκάδων ρουσφετιών σε εξέλιξη, κατήγγειλε ο υποψήφιος πρόεδρος της ...
.... Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας χθες(16/12/2015) στο κεντρικό σελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.
«Ρυθμίζει όλων των ειδών τα μικρά ρουσφέτια που συσσωρεύθηκαν στα υπουργεία. Υπάρχουν δεκάδες τέτοια αιτήματα με διαδικασίες εξπρές χωρίς να γνωρίζουμε τις δημοσιονομικές συνέπειες», επισήμανε και πρόσθεσε: «Κάτω από την κορυφή του παγόβουνου, που είναι η εφαρμογή του μνημονίου, κτίζεται ένα στυγνό κομματικό κράτος. Η κυβέρνηση παραβιάζει το κράτος δικαίου, απειλείται η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, η ποιότητα της δημοκρατίας μας».
«Έχουμε έναν ιδεοληπτικό και ανίκανο πρωθυπουργό που δεν αντιλαμβάνεται τον πραγματικό κόσμο, ενώ «η κυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις στις οποίες δεν πιστεύει». «Αν ήθελε να φέρει παράλληλο πρόγραμμα η κυβέρνηση, ας ασχολιόταν με τη διάλυση του συστήματος της υγείας, τα νοσοκομεία θα μείνουν ακέφαλα επί μήνες για την αντικατάσταση των διοικητών», συνέχισε ο βουλευτής της ΝΔ.
Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι «πολλά από τα νομοθετήματα του πολυνομοσχεδίου, είχαν έρθει στο γραφείο μου και τα είχα απορρίψει ήταν ρουσφετολογικά». «Να πληρώσουμε περισσότερο τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά μετά από αξιολόγηση και αξιοκρατικές διαδικασίες, και με δοκιμαστική περίοδο στο δημόσιο για τη μονιμότητα. Η κομματική νομενκλατούρα θα επωφεληθεί από τις αυξήσεις του ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε ακόμη για τις αυξήσεις στο μισθολογικό των δημόσιων υπαλλήλων.
Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση και στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, κάνοντας λόγο για «υπουργό υποκριτή που δεν έχει το θάρρος αν διαφωνεί να παραιτηθεί». «Τόση αγάπη για την καρέκλα», σημείωσε. «Τού είχα αποστείλει επιστολή όταν ήταν πρόεδρος του ΤΕΕ για να δούμε τους μηχανικούς που προσφέρουν και ιδιωτικό έργο και δεν πήρα απάντηση πολύ… Ήταν πολύ καλός στο να προστατεύει τα συμφέροντα της συντεχνίας του και να διαιωνίζει παλαιοπασοκική λογική», παρατήρησε για τον κ. Σπίρτζη.
Με αφορμή και τη νέα επίθεση κουκουλοφόρων σε πολιτικό στα Εξάρχεια, στον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου, ο βουλευτής σημείωσε ότι «οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με αντιεξουσιαστικά στοιχεία, αλήτες εγώ θα τους κατονόμαζα, επισημοποιήθηκαν με τον Πάνο Λάμπρου, ο οποίος είναι ακόμη συνομιλητής του ΣΥΡΙΖΑ με τους τρομοκράτες εξ όσων γνωρίζω. «Πρόκειται για λούμπεν Αριστερά του καφενείου και του φραπέ όχι των πραγματικών αγώνων», παρατήρησε μάλιστα για την Κουμουνδούρου.
«Τον Απρίλιο 2015 επί της ουσίας ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα των τρομοκρατών και του Σάββα Ξηρού, δεν ήταν φωτογραφικές διατάξεις όπως είχα κατηγορήσει τον κ. Παρασκευόπουλο, ήταν κατά παραγγελία όπως αντελήφθην εκ των υστέρων» τόνισε. «Εδώ αμφισβητείται επί της ουσίας ο πυρήνας του δικαίου… Τι συμβαίνει στη Δικαιοσύνη για να λέει δημόσια τέτοια πράγματα η (εισαγγελέας του Αρείου Πάγου) κ. Κουτζαμάνη;», διερωτήθηκε.
Όσον αφορά τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, με αφορμή και το προσφυγικό, ο βουλευτής έκανε λόγο για αδυναμία του κράτους να σκεφτεί τις μεταολυμπιακές χρήσεις.
Ο ίδιος παραδέχτηκε, ωστόσο, πως, «δεν τολμήσαμε μεταρρυθμίσεις δεν ήμασταν επαρκώς τολμηροί στην αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου».
Με αφορμή και την κατάσταση στα Εξάρχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «για το Δεκέμβριο του 2008 δεν έχω απλά μιλήσει, έχω ψηφίσει, δικαιολογώντας τη μη ψήφο μου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Παραδώσαμε την Αθήνα στους αναρχικούς χωρίς να αντιδράσουμε… Ο επίλογος της κυβέρνησης Καραμανλή γράφτηκε εκείνες της μέρες του Δεκέμβρη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Όχι στις φεουδαρχικές δομές στη ΝΔ – Θέλει reboot»

Με αφορμή εξάλλου τις δηλώσεις κύκλων του Κώστα Καραμανλή, επανέλαβε ότι για τη μάχη της ηγεσίας ό,τι λέγεται πρέπει να λέγεται δημόσια όχι μέσω κύκλων.
«Δεν θέλω παράταξη που να έχει “Μητσοτακόμετρο” και “Καραμανλόμετρο”, αυτές είναι φεουδαρχικές δομές», ανέφερε. Κάλεσε επίσης τους πολίτες να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής, επισημαίνοντας ότι ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ είναι δυνάμει πρωθυπουργός. «Όπως είναι η ΝΔ. χρήζει ουσιαστικότατου reboot, πλήρους ανασύνταξης» τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

«Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ο Λαζόπουλος»

«Αλίμονο αν επιτρέψουμε στο Λαζόπουλο να παρεμβαίνει στα εσωκομματικά της ΝΔ… Εγώ δεν βρίσκω ότι είναι και αστείος, τού δίνουμε και πολύ μεγαλύτερη σημασία απ’ ό,τι του αξίζει… Είναι ο άτυπος εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τον περίμεναν για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια» ανέφερε εξάλλου για τον ηθοποιό.

Βολές και για τον Πάνο Καμμένο

Για τον Πάνο Καμμένο, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι για το προσφυγικό «έχει βγάλει την ουρά του απ’ έξω επειδή δεν τον βολεύει». «Το συγκεκριμένο πρόβλημα (προσφυγικό) είναι δύσκολο, είναι ωραίο να κάνουμε βόλτες από τα ελικόπτερα δεξιά – αριστερά ίσως κρίνει ότι πρέπει να προστατέψει την εικόνα του», ανέφερε.
Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: