Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης ή Μητσοτάκης; Ποιον βλέπουν σήμερα οι δημοσκόποι;

Οι εμπειρότεροι αναγνωρίζουν ότι δημοσκοπήσεις μέσα σε περίοδο εορτών δεν πραγματοποιούνται. Και όσες εν πάση περιπτώσει πραγματοποιούνται ελέγχονται για ...... την αξιοπιστία τους.
Όμως, επειδή σε δέκα ημέρες διεξάγονται εκλογές για την ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εδώ ισχύει το αντίθετο: Δημοσκοπήσεις πραγματοποιούνται και μάλιστα συνεχώς.
Τα σημαντικά όμως ευρήματα των δημοσκοπήσεων ήρθαν μόλις τώρα. Και αυτό γιατί οι δύο υποψήφιοι πήραν στα χέρια τους την κλειστή λίστα των 400.000 ψηφοφόρων που θα κληθούν και πάλι στις κάλπες για να εκλέξουν αρχηγό.

Οι κυλιόμενες έρευνες διεξάγονται πλέον στην εκλογική βάση της Ν.Δ. και αυτό επιτρέπει στους δημοσκόπους να ερμηνεύουν με ευκρινή ακρίβεια τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος.
Τι διαπιστώνουν λοιπόν;
 
Πρώτον: το εκλογικό σώμα που θα φτάσει στις κάλπες θα είναι ελαφρώς μειωμένο, υπολογίζοντάς το σε περίπου 330 - 340 χιλιάδες ψηφοφόρους.
Δεύτερον: οι ψηφοφόροι του κ. Άδωνι Γεωργιάδη κατευθύνονται κατά 70% στην υποψηφιότητα του κ. Μητσοτάκη και μόλις κατά 7% στην υποψηφιότητα του κ. Μεϊμαράκη.
Τρίτον: η συσπείρωση των ψηφοφόρων του κ. Μητσοτάκη ξεπερνά το 90%, ενώ των ψηφοφόρων του κ. Μεϊμαράκη βρίσκεται στο 75%.
Τέταρτον: η ροή ψηφοφόρων μεταξύ των κ. Μητσοτάκη και Μεϊμαράκη είναι 1 προς 2, με δύο ψηφοφόρους του κ. Μεϊμαράκη να προτιμούν τον κ. Μητσοτάκη έναντι ενός του κ. Μητσοτάκη που προσανατολίζεται να ψηφίσει τον κ. Μεϊμαράκη.
Πέμπτον: οι ψηφοφόροι του κ. Τζιτζικώστα είναι τριχοτομημένοι μεταξύ αποχής και ψήφου σε Κ. Μητσοτάκη ή Β. Μεϊμαράκη (με τον κ. Μητσοτάκη να προηγείται, πάντως, ελαφρώς).
Έκτον: οι ψηφοφόροι του κ. Μητσοτάκη φαίνονται απολύτως βέβαιοι ότι θα (ξανα)φτάσουν στις κάλπες σε ποσοστό που προσεγγίζει το 90%, έναντι 70% που απαντούν οι ψηφοφόροι του κ. Μεϊμαράκη.
Έβδομον: στις ηλικίες 18-60 κυριαρχεί ο κ. Μητσοτάκης, ενώ στις ηλικίες 60 + προηγείται ο κ. Μεϊμαράκης.
 
Με αυτά τα δημοσκοπικά ευρήματα, σήμερα οι εκλογές της 10ης Ιανουαρίου φαντάζουν ως το απόλυτο ντέρμπι. Τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν ότι και πάλι κυρίαρχο ρόλο θα παίξει η σύνθεση του εκλογικού σώματος. Ποιοι δηλαδή θα φτάσουν τελικά στην κάλπη.
Η τάση φαίνεται να ευνοεί τον κ. Μητσοτάκη. Όμως η διαφορά που καλείται να καλύψει σε ένα «κλειστό» εκλογικό σώμα είναι ευκρινής.
 
Γι' αυτό και επαναλαμβάνουμε ότι αν σήμερα διεξάγονταν οι εκλογές, το αποτέλεσμα της κάλπης θα έδειχνε απόλυτη ισοπαλία...
 
Ο insider σας ενημέρωσε εγκαίρως και με απόλυτη αξιοπιστία για το (πραγματικό) κλίμα που ανίχνευαν οι δημοσκόποι λίγο πριν τον πρώτο γύρο.
Το ίδιο θα κάνει και τώρα, μαζί με τις τελικές του προβλέψεις, τις αμέσως προσεχείς ημέρες...
Γι' αυτό μείνετε καρφωμένοι στο LIBERAL!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: