Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Στο 55% ο Κυριάκος ενώ οι καραμανλικοί ετοιμάζουν αποστασία και διάσπαση

Σαρώνει στις δημοσκοπήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι τελευταίες μετρήσεις του δίνουν ποσοστό που ξεπερνάει το 55% με τον Μειμαράκη να είναι ο ...
... απόλυτος ηττημένος της κούρσας για την διαδοχή.
Η επικράτηση του Μητσοτάκη προκαλεί ιδιαίτερο άγχος και στα δύο στρατόπεδα των πρώην πρωθυπουργών Σαμαρά και Καραμανλή καθώς τούς κλείνει ερμητικά και οριστικά κάθε πιθανότητα επιστροφής με κεντρικό ρόλο.

Ετσι τις τελευταίες ώρες πυκνώνει η φημολογία που θέλει τον Τάκη Μπαλτάκο σε ρόλο ανεπίσημου γραμματέα του νέου κόμματος στο χώρο της σκληρής δεξιάς.
Ο Καραμανλής ενθαρρύνει την πρωτοβουλία Μπαλτάκου με την ελπίδα ότι εάν κερδίσει ο Μητσοτάκης θα διασπασθεί η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος θα μπορύσε να επιστρέψει ως ο μεγάλος ηγέτης της κεντροδεξιάς.

Μόνο που το σενάριο Μπαλτάκου δείχνει χλωμό μπροστά στην απροσδόκητη επέλαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η δυναμική του Κυριάκου δεν αφήνει ασυγκίνητο τον Τζιτζικώστα ο οποίος σε καμμία περίπτωση δεν θα ήθελε να βρίσκεται στην μεριά των ηττημένων για 2η φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Με πρωτοβουλία επιχειρηματία της βορείου Ελλάδος λέγεται ότι συναντήθηκαν σε “φιλικό” σπίτι οι κ.κ. Μητσοτάκης, Αδωνις και Τζιτζικώστας και κατέστρωσαν το σχέδιο της επόμενης μέρας, σε περίπτωση που οι καραμανλικοί με τον Μπαλτάκο επιχειρήσουν αποστασία μετά από επικράτηση του Κυριάκου.

Σ΄αυτή την περίπτωση με κοινή συνέντευξη τύπου οι Μητσοτάκης, Γεωργιάδης και Τζιτζικώστας θα καταγγείλουν τους βαρόνους που θέλουν να ελέγξουν το κόμμα ενώ θα εξαπολύσουν σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Καραμανλή αναδεικνύοντας τα σκάνδαλα που συγκλόνισαν την Ελλάδα επί θητείας της.

Οι επόμενες γαλάζιες μέρες θα είναι συναρπαστικές…

Δεν υπάρχουν σχόλια: